Președintele american Donald Trump, amenințat de o procedură de destituire sub acuzația că a cerut ajutorul unui guvern străin în campania prezidențială, a denunțat marți seara o „lovitură de stat”, scrie AFP, potrivit Hotnews.
„Ajung la concluzia că de fapt ceea ce este în curs să se întâmple nu este un +impeachment+, este o lovitură de stat care vizează să ia puterea poporului, votul său, libertățile sale, al doilea amendament, religia sa, armata sa, zidul său de la graniță și drepturile care i-au fost date în calitate de cetățean al Statelor Unite ale Americii!”, a denunțat el, pe Twitter.
Democrații au deschis în urmă cu o săptămână o anchetă împotriva miliardarului american în vederea destituirii.
Aceștia îi reproșează că a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică de acum două luni, să-l ancheteze pe fostul vicepreședinte Joe Biden, care este bine poziționat pentru a candida împotriva sa în 2020.
Semn al îngrijorării sale, președintele a mers luni până la a sugera „arestarea” pentru „trădare” a lui Adam Schiff, congresman democrat care supervizează ancheta privind prezumtivele presiuni exercitate de Trump asupra lui Zelenski.