Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că toate partidele politice parlamentare au convenit ca moţiunea să fie citită astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, şi să fie dezbătută şi votată joia viitoare, potrivit Mediafax.
„Mâine (astăzi – n.r.) o citim şi joia viitoare vom face votul, la ora 10.00. Este minimul trei zile. În cinci zile de la depunere, maximum trebuie citită şi după minimum 3 zile poate fi dezbătută şi votată. Toată lumea am picat de acord cu acest program. Mergem la Birourile permanente reunite unde vom vota în unanimitate acest program. După trei zile înseamnă că nu puteţi înainte de trei zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, ieri, la Parlament.
Întrebat dacă într-adevăr PSD a pierdut majoritatea în Parlament, acesta a reiterat că din punct de vedere matematic, da, însă rămâne de văzut la moţiune, dacă opoziţia va strânge cele 233 de voturi necesare adoptării.
„Vom vedea la moţiune. Matematic PSD, în acest moment, nu are majoritate. Vom vedea dacă opoziţia va avea voturile majoritare de 233 ca să cadă Guvernul”, a conchis Ciolacu.
Moţiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit de ieri, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 de voturi „împotrivă”, 181 „pentru”, o abţinere, iar trei parlamentari nu au votat.