F.T.

Ca un paradox, când vremea se mai răcise iar soarele nu mai pârjolea pământul, ieri, în judeţ, s-au înregistrat mai multe incendii.
Cel mai mare dintre ele a izbucnit în Ploieşti, Bariera Bucureşti (vezi foto), unde, la ora 13,30, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Şerban Cantacuzino” Prahova au trimis pentru lichidarea acestuia patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi zeci de pompieri.
Suprafaţa pârjolită în zona respectivă era, la ora menţionată, de aproximativ trei hectare, iar intervenţia pompierilor era îngreunată de vântul care bătea cu putere.
De altfel, norul de fum din zonă era vizibil de la câţiva kilometri depărtare, pompierii constatând că acolo erau, în fapt, mai multe focare.
Alte arderi de vegetaţie uscată, ce-i drept nu de asemenea amploare precum cea din Bariera Bucureşti, au avut loc tot în Ploieşti (strada Gândului) şi în satul Chiţorani (comuna Bucov), unde de asemenea s-a intervenit cu câte o autospecială de stingere cu apă şi spumă.
Tot ieri, în Mizil, o casă a luat foc, “flăcările manifestându-se violent şi cu risc de propagare la o locuinţă învecinată. Nu s-au înregistrat victime, însă suprafaţa arsă a fost estimată la 100 de metri pătraţi” (comunicat ISU Prahova).