Aristotel Bunescu

Întrebați ce doresc să devină când vor fi mari, copiii și mai ales adolescenții dau răspunsuri din ce în ce mai bizare. Sursele de inspirație sunt desenele animate, jocurile de lupte, sporturile, protagoniștii ecranelor de televizor, computer, ori telefon, care nu sunt, din păcate, cele mai bune modele de urmat.
Rândurile pe care le citiţi acum, cititori fideli ori ocazionali ai ziarului Prahova, intenționează să fie o delicată pledoarie pentru revitalizarea acelor meserii și îndeletniciri care au dat mereu forță, vitalitate și inepuizabilă energie ființei naționale.
Ați auzit dumneavoastră un răspuns precum ,,Vreau să devin cioplitor în lemn?,, Eu, nu. Dar să facă superbe broderii sau cusături populare ? Nu! Ocazional, stau în Breaza de ceva vreme, iar vecinii mei, puști de pe stradă, visează doar inițiale: FBI și… SMURD. Asta vor ei. Să nu ne oprim însă la localitățile mici, nerelevante, dar nici la Ploiești, unde sunt mai multe posibilități de pregătire. Să vedem, spre exemplu, cazul altei așezări prahovene: Câmpina.

6-70671541_1270153449832274_2396772582176063488_n Părinții au la dispoziție un club al copiilor. Ce pot face ei acolo ? Cusături ornamentale, creație confecții, pot picta și modela în atelierul fanteziei, pot învăța cântece populare ori de muzică ușoară, coregrafie, cursuri de cultură și civilizație franceză și engleză, matematică aplicată în tehnică de calcul, coregrafie sau automatizări și calculatoare. Poți intra în legătură cu oameni din alte părți ale planetei la un radioclub. Ghidul competent pentru mine a fost Dumitra Cavaleru, directorul clubului. Ocrotită de o icoană a Sfântului Dumitru, prezentă pe un perete din birou, cea care conduce destinele locului subliniază un lucru interesant. Cursurile sunt…gratuite pentru beneficiarii între 4 și 18 ani, în timpul anului școlar, dar și în vacanțe. În Strada N. Bălcescu, la nr.45, se pot desena frumoase traiectorii pentru copiii de aici. Ai mei au deja urmași care pot veni la cursuri, dar, din păcate, sunt în altă parte a țării. Poate îi mut!