F. T.

“Experiența și profesionalismul sunt amuletele pompierilor militari!” – acesta este titlul pus de către sublocotenent Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU “Șerban Cantacuzino” Prahova, comunicatului de presă în care sunt prezentate rezultatele Competiției Națioanle de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat – faza a II-a, încheiat ieri, la Ploiești.
Reamintim că la start s-au aliniat echipajele de descarcerare și prim-ajutor din şapte inspectorate pentru situații de urgență, respectiv Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman și din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. În cadrul competiției au fost testate deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente, iar participanții şi-au demonstrat cunoștințele prin respectarea principiilor de descarcerare, a tehnicilor de siguranță și de îngrijiri prespitalicești. La finalul competiție, clasamentul a fost următorul:
La secțíunea “Descarcerare”, locul I – ISU Dâmbovița, locul II – ISU Prahova, locul III – ISU Călărași.
La secțiunea “Traumă”, clasamentul a arătat astfel: locul I – ISU Prahova, locul II – ISU Călărasi, locul III – ISU Teleorman.
Plt. adj. Măntescu Eugen din cadrul ISU Dâmbovița a fost desemnat cel mai bun comandant de echipaj, iar titlul de cea mai bună echipă de servanți a fost adjudecat de către echipajul de la ISU Dâmbovița.
În schimb, titulul de cea mai bună echipă de paramedici a fost obținut de către reprezentativa ISU Prahova!