Primul antrenament al Petrolului – astăzi la ora 16.00, pe stadionul „Ilie Oană”

După o vacanţă de o lună, divizionara secundă petrolistă susţine, astăzi, primul antrenament al anului.
De astăzi, fotbaliştii Petrolului Ploieşti se întorc la treabă, având în faţă un sezon de primăvară al cărui singur obiectiv îl reprezintă promovarea în primul eşalon.
De la ora 16.00, antrenorul “reconfirmat” pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv, Mugurel Cornăţeanu, va conduce primul antrenament din 2019, şedinţa de pregătire urmând să se desfăşoare pe „Ilie Oană”, la ea fiind invitaţi să participe şi suporterii echipei.
Nu va fi neapărat o prezentare a lotului, pentru că efectivul cu care Petrolul va aborda campionatul este de aşteptat să se contureze până la plecarea în stagiul din Antalya, programat spre finalul lunii ianuarie, dar e un bun prilej de a lua un prim contact cu jucătorii vechi, dar şi cu o parte dintre noutăţile propuse pentru sezonul de primăvară.

Transfer de pe… „transfermarkt”

Petrolul vrea să schimbe total legiunea străină cu care va aborda partea a doua a campionatului, după ce tot ce s-a adus în tur, “de afară” a fost, mai degrabă, din categoria… fiasco, pe rând, Sobrinho, Neziri, Acosta, Lumu şi, foarte probabil, Tamuz fiind “reziliaţi”. Astfel, la capitolul jucători străini, se va încerca o nouă strategie, de… împrospătare a achiziţiilor, site-ul de specialitate transfermakt anunţând, deja, înaintea clubului, un astfel de transfer la Petrolul! Este vorba despre grecul Chrysovalantis Kozoronis, mijlocaș defensiv de 26 de ani, fotbalist impresariat, conform aceluiaşi site, de către Vassilil Tosidis. Cel care are şanse mari să devină “lup” a jucat în primele două ligi din țara natală, având o “încercare” şi în Scoția, la Hamilton, clubul elen de eşalonul doi – Ergotelis – fiind ultima grupare unde Kozoronis a evoluat.

Borţa – soluţie pentru Under 21

Foarte probabil, pe lista “noilor veniţi” va figura, astăzi, şi jucătorul Florin Borța, fotbalist care ar urma să vină sub formă de împrumut de la prim-divizionara CSU Craiova, fundaş dreapta care va reprezenta o “concurenţă importantă pentru actualul titular al flancului drept – Olaru”.
De asemenea, tratativele cu Hermanstadt Sibiu, pentru împrumutul atacantului Bogdan Rusu ar putea avea finalitatea dorită la fel de repede, negocierile începute “anul trecut”, fiind aproape finalizate.