Petre Apostol

Aflată în coborâre cu cinci poziţii în clasamentul mondial de specialitate, ajungând pe locul 81 WTA, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a evoluat în runda inaugurală a turneului de categorie International disputat la Hobart, în Australia. Sportiva din Sinaia s-a confruntat, în primul tur, cu jucătoarea tunisiană Ons Jabeur, aflată pe locul 58 WTA, cea care o eliminase în runda inaugurală de la Roland Garros, în 2017.
Primul set al meciului a fost extrem de echilibrat. Ana Bogdan şi-a pierdut serviciul în primul ghem, după patru mingi de break salvate. Aceasta şi-a recuperat breakul în ghemul al patrulea, dar Ons Jabeur a reuşit să câştige din nou pe serviciul sportivei prahovene, desprinzându-se la 4-3. De data aceasta, Ana Bogdan a realizat re-break, după care s-a distanţat la 5-4.
Actul a ajuns în tiebreak, deşi ambele sportive au avut mingi de break, Ana Bogdan ratând chiar trei şanse de a închide setul pe serviciul adversarei. Echilibrul s-a menţinut şi în tiebreak, nicio jucătoare nereuşind să se desprindă la mai mult de un punct, până la scorul de 9-8 în favoarea sportivei din Tunisia. După trei mingi de set salvate anterior, Ana Bogdan nu a mai reuşit să o anuleze şi pe cea de-a patra, Ons Jabeur impunându-se în tiebreak cu scorul de 10-8.
În setul doi, Jabeur a dominat jocul, câştigând primele patru ghemuri. Ana Bogdan a recuperat un break, dar nu a putut forţa o revenire, iar sportiva din Tunisia a pus punct meciului din a doua oportunitate, chiar pe serviciul jucătoarei prahovene, la scorul de 6-2.
Ana Bogdan a încheiat meciul cu un singur as reuşit, având, totodată, un procentaj de doar 47% la puncte câştigate pe primul serviciu, spre deosebire de adversara sa, care a bifat opt aşi şi 76% la puncte câştigate pe primul serviciu.