FC Petrolul Ploieşti – CS Aerostar Bacău 5-0 (2-0)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: 4000. Marcatori: Cruceru (1), Lumu (59), Marinescu (4, 85, 90+1).
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Plămadă, Cazan, Ţicu – Chindriş – Cruceru, Marinescu (cpt) – Lumu, Arnăutu, Ştefănescu. Antrenor: Leo Grozavu.
CS Aerostar: Potcoavă – Mihălăchioaie, Al. Ichim, Mihăeş (cpt), Chirilescu – Sahru, Chirilă, Căinari, Hurdubei – Vraciu, Buhăcianu. Antrenor: Cristian Popovici.
Cartonașe galbene: Chindriș (68)/ Căinari (31), Ichim (43), Mihălăchioaie (75)
Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Cosmin Bojan (Tg. Mureş) şi Răzvan Soponar (Baia Mare).
Observatori: Ştefan Constantin (Bucureşti) şi Emil Tudor (Târgovişte).
Jucătorul meciului: Laurențiu Marinescu.

A durat un pic – 9 etape, dar, până la urmă, Petrolul a ajuns pe loc de promovare dupăPetrolul1 această etapă, ploieștenii bifând prima săptămână pe poziția secundă a clasamentului! După ”dușul rece” de la Cluj, a urmat o… baie de goluri, 5 la număr, cu Aerostar și, prin conjunctura rezultatelor, avansarea în clasament, până la poziția a doua!
Petrolul a bifat cea mai clară victorie din acest sezon, 5-0 în faţa lui Aerostar Bacău, în confruntarea disputată pe „Ilie Oană”. Cu Laurenţiu Marinescu în rolul dirijorului, „căpitanul” trecându-şi în cont un hattrick, „lupii” au făcut cu adevărat spectacol, într-un meci în care au mai punctat Cruceru şi Lumu, iar Toto Tamuz a (re)debutat în tricoul „galben-albaştrilor”.
Petrolul a început cu furie partida cu Aerostar, năpustindu-se spre poarta băcăuanilor încă de la primul fluier al arbitrului, iar din iureşul de start s-au născut două goluri în nici cinci minute. Cruceru (1) a scuturat primul plasa, cu o „torpilă” expediată de la 25 de metri, Petrolul2după un corner bătut inteligent, de pe dreapta, iar Marinescu (4), aflat la primul meci cu banderola pe mână de la revenirea pe „Ilie Oană”, a majorat diferenţa, cu un şut frumos, trimis din marginea careului mare, sub transversală.
La 2-0, totul devenea, astfel, mult mai simplu, iar zarurile puteau fi aruncate definitiv încă din prima repriză, pentru că asediul la buturile lui Potcoavă a continuat. Arnăutu (14), scăpat singur pe dreapta, l-a luat la ţintă pe portarul advers, apoi Marinescu (24) a trimis direct pe poartă, dintr-un corner de pe stânga, dar Potcoavă a respins de sub transversală, iar Lumu (42) n-a reuşit să-l învingă, Petrolul3nici el, pe ultimul apărător al oaspeţilor, cu un şut de la 14 metri.
Apetitul ofensiv al „găzarilor” nu s-a stins nici după reluare, Marinescu (55) lovind transversala dintr-o lovitură liberă bătută de la 22 de metri, puţin înainte ca olandezul Lumu (59) să sărbătorească primul său gol în tricoul Petrolului, cu un şut trimis de la 14 metri, lateral dreapta, la colţul lung.
Finalul i-a aparţinut, până la urmă, „căpitanului”, Marinescu (85 – şut cu efect, din lateral stânga, peste portarul advers şi 90+1 – reluare din faţa porţii, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Nini Popescu) trecându-şi în cont primul hat-trick din carieră.
S-a terminat, astfel, 5-0, după cea mai consistentă evoluţie a elevilor lui Leo Grozavu din acest sezon, o victorie care vine să aşeze, din nou, lucrurile pe un făgaş cât se poate de optimist. Petrolul adună 19 puncte şi urcă pe locul doi, iar joi, 4 octombrie, de la ora 17.00, va susţine un nou examen important, pe terenul lui FC Argeş.

A (re)debutat şi TamuzPetrolul4

Meciul de ieri a consemnat şi revenirea lui Toto Tamuz în fotbalul românesc, nigerianul cu cetăţenie israeliană fiind folosit în a doua parte a partidei, când a intrat în locul lui Arnăutu. Ultimul meci jucat de acesta în România a avut loc în urmă cu 2 ani, 9 luni şi 8 zile, pe 20 decembrie 2015, atunci când a evoluat pentru ”fosta” echipă Petrolul, în eşecul cu ASA 2013 Târgu Mureş, scor 0-1.

Foto: Răzvan Păsărică
(www.sportpictures.eu)