F. T.

În cursul săptămânii trecute, s-a cunoscut din nou o recrudescenţă a numărului de animale sălbatice – de data aceasta a porcilor mistreţi şi nu a urşilor, cum s-a întâmplat la sfârşitul anului trecut – care au ieşit din pădure şi au plecat „la plimbare” prin oraş…
Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, „angajaţi ai instituţiei au intervenit pe raza a doua localități, respectiv Comarnic și Sinaia, ca urmare a unor apeluri primite prin intermediul Numărului Unic 112, prin care era semnalată prezența animalelor sălbatice.
Aceștia au fost solicitați să intervină în localitatea Comarnic, pe data de 11.02.2018, în jurul orelor 19:58, pentru alungarea unui grup de porci mistreţi care au speriat localnicii.
De asemenea, în ziua de 12 februarie, în jurul orelor 15:45, jandarmii au intervenit în stațiunea Sinaia, după ce mai mulți porci mistreți au fost văzuți în zona străzii Kogălniceanu, aceștia fiind îndepărtați în zona împădurită a localității.
Nici ziua de sâmbătă – 17 februarie – nu a fost una mai liniștită pentru jandarmii prahoveni. În jurul orelor 18.45, aceștia au fost solicitați tot în stațiunea Sinaia, pentru a interveni pe strada Vânturiș, acolo unde mai multe exemplare de porci mistreți au pătruns în gospodăria unui cetăţean”.
Reprezentanţii IJJ Prahova mai precizează în documentul amintit faptul că, pe timpul intervenţiilor, au fost luate o serie de măsuri, cum ar fi : îndepărtarea animalelor sălbatice, folosindu-se semnale acustice şi luminoase, delimitarea unei zone de siguranţă pentru cetăţeni , îndepărtarea curioşilor din zonă, informarea cetăţenilor cu privire la anumite riscuri ce pot apărea ca urmare a comportamentului animalelor sălbatice, în special a celor rănite sau care au pui .
Totodată, jandarmeria prahoveană mai da asigurări că „în continuare, sunt monitorizate zonele în care şi-au făcut apariţia animalele sălbatice, pentru preîntâmpinarea eventualelor evenimente neplăcute”.