F. T.

Sâmbătă, 17 februarie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a furturilor de material lemnos în comunele Homorâciu și Izvoarele.În cadrul acestora, în punctul numit „Vâlcelul Vulpii” din localitatea Schiulești, au fost prinse două persoane ce sustrăgeau material lemnos, cantitatea totală identificată fiind de 2.150 metri cubi, de esenţă fag.
„Pentru a-şi acoperi acţiunea şi a nu fi prinşi, cei doi bărbaţi – în vârstă de 57 de ani și, respectiv, 32 de ani, ambii din Homorâciu, comuna Izvoarele – au închis bariera drumului forestier ce duce la punctul de exploatare din zona în care au fost prinşi”, se precizează într-un comunicat de presă al jandarmilor prahoveni.
Ambii au fost amendaţi cu 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Măneciu.
Tot sâmbătă, oamenii legii au acţionat pentru combaterea delictelor silvice în zonele localităţilor Bertea, Aluniş şi Brebu. În acest context, au fost depistate trei persoane – cu vârstele cuprinse între 29 de ani şi 38 de ani – care transportau cu căruţele lemn de jugastru şi fag (1,6 metri cubi), fără a deţine certificate de provenienţa.
Cei trei au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 11.000 de lei, iar materialul lemnos a fost predat Ocoalelor Silvice Slănic şi Doftana.