Violeta Stoica

O nouă avalanșă care s-a produs pe Valea Coștilei a diminuat șansele salvamontiștilor prahoveni de a găsi trupul acoperit de zăpadă al tânărului alpinist bucureștean dispărut la finalul săptămânii trecute. Salvatorii montani s-au întors, ieri dimineață, în Valea Coștilei din Munții Bucegi, acolo unde luni au făcut parte din echipă și câini de depistare a persoanelor dispărute în avalanșe, fără însă a fi depistat trupul tânărului de 30 de ani.
Ieri, deși un alt strat de zăpadă compactă a acoperit valea, salvamontiștii au săpat din nou și au sondat zona în care ar putea să fie îngropat trupul bărbatului dispărut, însă echipa a fost nevoită să se retragă de pe munte în jurul orei 14.00, din cauza înrăutățirii condițiilor meteo și a riscului crescut de declanșare a unei avalanșe.
“Prognoza meteo anunță ninsori în următoarele zile, astfel încât, cu părere de rău pentru familia victimei, vom fi nevoiți să întrerupem căutările, pentru a nu pune în pericol viața salvatorilor montani”, au anunțat ieri, printr-o postare pe Facebook, reprezentanții Salvamont Prahova.
Ca și în alte cazuri petrecute în trecut, din cauza înrăutățirii vremii și pentru că se menține riscul apariției unor noi avalanșe, există posibilitatea ca salvamontiștii să nu mai intervină până la topirea zăpezii în Valea Coștilei, aceasta fiind unul dintre cele mai accidentate trasee din zonă.