Petre Apostol

Stafful tehnic al echipei naţionale de handbal masculin s-a decis asupra lotului de jucători cu care România va aborda meciurile cu Serbia din preliminariile Campionatului European, programate la începutul lunii viitoare. Printre jucătorii echipei conduse de spaniolul Xavier Pascual Fuertes se regăseşte şi un handbalist ploieştean, tânărul portar Ionuţ Iancu, devenit un nume obişnuit al primei reprezentative a României.
Născut în februarie 1994, jucătorul format la Grupul Şcolar „1 Mai” Ploieşti, sub comanda profesorului Ilie Coman, este component al echipei CSM Bucureşti, fiind inclus în loturile naţionale încă de la nivelul de junior. Iancu a avut o contribuţie importantă şi la cele două victorii obţinute de echipa tricoloră în primele meciuri din preliminarii, România instalându-se pe prima poziţie a grupei 2, cu maximum de puncte, învingând pe Belarus (scor 26-23), în deplasare, şi pe Polonia (scor 28-23), pe teren propriu.
Pentru reprezentativa României urmează două confruntări cu Serbia, a treia clasată a ierarhiei, mai întâi pe teren propriu, în data de 4 mai, la Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, ora 20:00, iar apoi în deplasare, în data de 7 mai, la Kragujevac, la Sport Centar Mladost „Jezero”, de la ora 21:00.
Selecţionata României urmăreşte calificarea pentru prima oară după 22 de ani la turneul final al Campionatului European. Tricolorii ocupă prima poziţie, cu patru puncte, fiind urmaţi de Belarus, cu două puncte (+6 golaveraj), Serbia, tot cu două puncte (-4 golaveraj), respectiv Polonia, fără niciun punct.
Ediţia următoare a competiţiei continentale este programată la începutul anului următor şi va fi organizată în Croaţia.
Lotul României:
Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Ionuț Iancu (CSM București)
Extreme stânga: Chike Onyejekwe (HC Odorhei), Răzvan Pavel (Potaissa Turda)
Interi stânga: Dan Racoțea (Wisla Plock), Ionuț Ramba (TBV Lemgo), Georgică Cântec (Potaissa Turda), Radu Lazăr (Potaissa Turda)
Centri: Alexandru Csepreghi (Creteil), Cristi Fenici (Poli Timișoara)
Interi dreapta: Marius Sadoveac (Trembley), Javier Humet (CSM București), Demis Grigoraș (Tatabanya)
Extreme dreapta: Vali Ghionea (Wisla Plock), Andrei Mihalcea (HC Odorhei)
Pivoți: Andrei Savenco (Dinamo București), Andras Szasz (HC Odorhei), Marius Mocanu (Dinamo București)