Turiștii care călătoresc cu trenurile InterRegio care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Brașov și retur, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, beneficiază de reduceri între 31% şi 56%. Acestea se aplică numai la tariful de transport integral și la tariful pentru copil, la vagon clasa a 2-a şi nu se cumulează cu alte discount-uri acordate (excepţie este reducerea de 5% la cumpărarea online). Reducerile vor fi valabile până pe 28 februarie a.c.. Pentru perioada de weekend, tariful de rezervare a locului este opţional pentru toate tipurile de legitimaţii, iar la cumpărarea online, acesta se achită automat. Posesorii de abonamente lunare / săptămânale și ai legitimației de călătorie intitulate “cartea VSD” trebuie să știe că biletelele de weekend cumpărate la tarif de tren Regio sunt valabile la trenurile InterRegio pe rutele menţionate, doar cu plata integrală a diferenţelor tarifare.

România participă la târgul de turism de la Zürich, Elveția

În aceste zile are loc o nouă ediție a târgului de turism FESPO Zürich – cea mai mare și importantă manifestare de acest fel pentru publicul din Elveția și nu numai, potrivit Autorităţii Naționale pentru Turism. Evenimentul expozițional se concentrează, în special, pe ofertele de turism și de golf, la ediția din acest an participând peste 650 de expozanți. FESPO prezintă publicului vizitator, până pe 29 ianuarie, numeroase evenimente, congrese, seminarii, dar și spectacole. La ediția din acest an, România participă cu un stand a cărui suprafață este de 24 m². Țara noastră oferă, pe lângă pachetele de vacanță, informațiile generale de la stand și degustări de vinuri și cozonaci românești. România promovează la Zürich turismul cultural, natura, tradițiile românești, precum și turismul de aventură. La ediția de anul trecut a târgului de turism FESPO din Zürich au fost înregistrați peste 63.000 de vizitatori.

Muzeele Vaticanului au un nou site

Capela Sixtină sau camerele pictate de Raphael vor putea fi admirate online, mai ușor, grație noului site al Muzeelor Vaticanului, ce și-a propus creșterea accesului publicului la bogatele sale colecții, relatează AFP. Muzeele Vaticanului, admirate anual de peste 6 milioane de vizitatori, găzduiesc una dintre cele mai mari colecții de artă din lume, cuprinzând șapte kilometri de galerii și faimoasa Capelă Sixtină. Site-ul existent a fost înlocuit recent cu un nou portal multimedia sofisticat (www.museivaticani.va). Acesta cuprinde 13.000 de pagini în cinci limbi (italiană, engleză, spaniolă, germană, franceză), 3.000 de fotografii și 57 de materiale video. Site-ul permite, spre exemplu, partajarea de poze cu lucrările găzduite de muzee pe rețele de socializare precum Twitter și Facebook. Noul site dispune și de un „catalog online” ce cuprinde pentru moment 4.000 dintre cele 20.000 de lucrări expuse în colecțiile sale permanente. Într-un an, toate operele găzduite vor figura în acest catalog, a promis în cadrul unei conferințe de presă noua directoare a Muzeelor Vaticanului, Barbara Jatta, care a devenit la 1 ianuarie prima femeie care deține această funcție prestigioasă. Pentru cei care doresc să părăsească lumea virtuală pentru o vizită la fața locului, o secțiune a site-ului permite rezervarea biletelor on-line, pentru a evita cozile.