Ana M.
O companie din Danemarca oferă 150 de locuri de muncă la cules de mazăre. Sunt căutate persoane care să aibă vârsta minimă de 18 ani, cunoștințe de limba engleză la nivel minim și să reziste la muncă fizică grea, indiferent de climă.
Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Preselecția persoanelor care au aplicat se va face telefonic sau prin e-mail de către angajator, iar selecția, la nivel național, a viitorilor angajați, va avea loc la Ploiești, în prima parte a lunii martie. Invitarea la selecție a persoanelor preselectate de către angajatorul danez se va face în timp util de consilierii EURES, iar detalii referitoare la data, locul și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Termenul limită de trimitere a CV-ului este 5 martie 2017.
Muncitorii români vor lucra într-o fermă, alături de lucrători din alte țări, în perioada iunie — septembrie/octombrie 2017, programul de lucru fiind de 30 – 40 ore, șase zile/săptămână. Angajații vor fi cazați în rulote, în camping fiind disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător este de 7-8 euro/zi și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost, pentru 1,5 euro/zi/persoană. Dacă doresc, însă, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport către şi de la locul de muncă. Muncitorii își vor asigura, însă, transportul dus-întors România-Danemarca. Muncitorii vor primi un salariu de 0,6 euro brut/kg + alocație de concediu, iar impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com, iar informații suplimentare se găsesc pe site-ul ANOFM: www.eures.anofm.ro, site-ul A.J.O.F.M. Olt: www.olt.anofm.ro sau la sediul agenției din Slatina, str. Prelungirea Crișan nr. 2, Compartiment EURES, telefon: 0249/411002.