Ministerul Mediului lansează două noi programe

Ministerul pentru Mediul de Afaceri va lansa două noi programe pentru mediul de afaceri,
respectiv “România start up nation” şi „Programul de export”, potrivit Ziarului Financiar.
„Cele mai importante două proiecte, pe lângă celelalte programe naţionale, vor fi «România start up nation», cu zece mii de granturi în valoare de 200.000 de lei per grant şi «Programul de export». Programul de export va susţine internaţionalizarea IMM. Este un program prin care le dăm posibilitatea în mod direct să îşi construiască brandul, să urmeze cursuri privind internaţionalizarea, să participe la un târg în nume propriu, la o misiune de afaceri”, a spus, în acest context, Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Statul român a câștigat din dividendele de la bursă

Prin intermediul companiilor de la bursă la care figurează ca acţionar, statul român a câştigat, din dividendele plătite de acestea pentru profiturile din 2015, aproximativ 1,3 miliarde de lei, însă pentru dividendele pe care aceiaşi emitenţi ar urma să le plătească pentru rezultatele pe 2016, suma ar putea fi cu 200 milioane de lei mai mică.
Explicația pentru această diminuare este dată de analiștii de la Ziarul Financiar, care sunt de părere că scăderea este cauzată de faptul că unele companii – cum ar fi cele energetice – figurează la nouă luni cu rezultate mai slabe decât în aceeaşi perioadă din 2015, ceea ce implicit va trage în jos şi valoarea dividendelor.