Ioana Condea se află de mai bine de un an în comă, în Germania. Ea nu este conştientă şi nu dă niciun semn că ar auzi ce se întâmplă în jurul ei.

Medicii de la clinica din Koln unde este internată au făcut tot ce au putut pentru ea, însă fără vreun rezultat. Ei cred că salvarea tinerei ar putea veni din China. Acolo ea ar putea beneficia de un tratament complex cu stimuli, care costă însă 50.000 de euro, bani pe care familia româncei nu îi are.

Anul trecut, Ioana a plecat în Germania pentru a-i putea oferi o copilărie liniştită fiului său. O prietenă a păcălit-o că i-a găsit un loc de muncă, dar când a ajuns acolo, a dat-o pe mânile unui proxenet care a bătut-o şi a obligat-o să se prostitueze, scrie Cancan.

„A dat să fugă, i-au rupt coastele pe partea stângă, a fost opărită. A doua oară a fost lovită în cap”, a declarat Graţiela Condea, mama tinerei.

Ioana a ajuns în comă la spital şi a fost operată de trei ori pe creier.

Agresorul Ioanei a fost arestat de autorităţile din Germania. Robert Tănase, de 35 de ani, a comis mai multe infracţiuni de-a lungul timpului. Ultima condamnare a primit-o pentru şantaj, 3 ani de închisoare, însă a fugit din ţară înainte să fie încarcerat. Acum, el speră să primească o pedeapsă mai uşoară şi invocă faptul că nu era în deplinătatea facultăţilor mintale când a atacat-o pe tânără.