CSM Ploieşti – HC Odorhei 28-30 (11-14)

Petre Apostol

Ieri seară, în Sala „Olimpia”, echipa masculină de handbal CSM Ploieşti a debutat în noul sezon al Ligii Naţionale, formaţia prahoveană revenind pe prima scenă handbalistică a ţării după doi ani petrecuţi în eşalonul secund. Gruparea pregătită pentru al patrulea an la rând de antrenorul Dragoş Dobrescu şi directorul tehnic Ion Nicolae nu a avut, însă, parte de un adversar uşor la revenirea în Liga Naţională, întâlnind câştigătoarea Cupei Challenge,
HC Odorhei, una dintre favoritele la titlu.
Echipa ploieşteană a început în formula Răzvan
Szopka – Alexandru Tărîță, Alexandru Farcaș (extreme), Dorin Dragnea, Ivan Telepnev (interi), Milan Rasic (pivot), Emilian Turcu (coordonator).
Gazdele au început bine, conducând cu un gol până în min. 9. O eliminare a extremei Farcaș, însă, a ajutat oaspeții să preia inițiativa, Kuzmanoski și Markez ducând echipa din Odorhei la trei goluri avantaj, scor 4-7 (min. 14).
CSM Ploiești s-a menținut la două-trei goluri în urmă grație trioului Dragnea, Turcu și Telepnev. Dar, ploieștenii au ratat în momentele în care puteau să reducă deficitul la o singură lungime, iar oaspeții au intrat la vestiare conducând cu 14-11.
La reluarea meciului, tehnicienii Dobrescu și Nicolae i-au aruncat în luptă, pe extreme, pe Botezatu și Stăncioiu.
Partea secundă a început sub dominația echipei din Odorhei, care s-a desprins la 18-11 în minutul 35, pe fondul nesincronizărilor din tabăra gazdă. Ploieștenii au strâns rândurile și au revenit la doar trei goluri în urmă, prin Telepnev și R. Farcaș, scor 17-20 (min. 41).
Antrenorul Vlad Caba a găsit soluția pentru a stopa avântul gazdelor, la care au intrat și Capotă, Mihoci și Hoinaru. HC Odorhei s-a distanțat la 24-17 (min. 48), iar ploieștenii, chiar dacă au redus din ecart, nu au mai avut resurse să pună în pericol victoria oaspeților, care s-au impus cu scorul de 30-28.
De la gazde, au marcat R. Farcaș 7 goluri, Telepnev 6, Turcu 5, Dragnea 4, Rasic 1, Botezatu 1, Hoinaru 1, Mihoci 1, Abu Hassan 1 (7 m), A. Farcaș 1, în timp ce Szopka și Antonaru au contribuit pentru zece intervenții.
De la oaspeți, principalii marcatori au fost Mihalcea 9 goluri (1 de la 7m), Markez 6 (2 de la 7m), Talas 4, Kuzmanoski 3.
Pentru ploieşteni urmează deplasarea pe terenul vicecampioanei naţionale, CSM Bucureşti, meci programat joi, 27 august.

În celelalte partide ale etapei s-au înregistrat următoarele rezultate:
Steaua Bucureşti-Potaissa Turda 30-20 (18-3)
CSU Danubius Galaţi-Dunărea Călăraşi 22-23 (11-11)
CSM Focşani 2007-HC „Adrian Petrea” Reşiţa 20-27 (7-10)
HCM Minaur Baia Mare-Dinamo Bucureşti 23-23 (14-9)
HC Vaslui-Energia Târgu Jiu 30-25 (13-10)
Politehnica Timişoara-CSM Bucureşti 23-24 (12-12)