Cu putine calorii si o valoare nutritionala mare, iaurtul este considerat aproape la fel de important in alimentatia umana precum fructele si legumele. In acelasi timp, e unul dintre alimentele recomandat la orice varsta.In copilarie iaurtul e prima recomandare a pediatrilor pentru diversificarea alimentatiei, in adolescenta devine un sprijin pentru nevoile unui organism aflat in dezvoltare, iar la maturitate si respectiv batranete ofera energie si reduce riscul aparitiei anumitor boli grave.

Introducerea sa in hrana celor mici in etapa de diversificare este indicata, nu doar datorita ingredientelor naturale si sanatoase din compozitia iaurtului,ci si datorita faptului ca acesta este o sursa importanta de proteine, minerale (fosfor, iod, poatsiu, zinc) si vitamine (A, B2, B5, B12).

Iata in continuare doar cateva beneficii ale acestui produs minunat:

– contribuie la buna functionare a organismului datorita continutului sau in proteine;
– faciliteaza digestia lactozei, chiar si la persoanele cu sensibilitate la lactoza, datorita fermentilor selectionati;
– este o sursa importanta de calciu si proteine, indispensabile pentru oase puternice;
– contine proteine si minerale necesare pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor;
– contribuie la buna functionare a florei intestinale datorita fermentilor activi;
– este mai usor de digerat decat laptele din care este obtinut;
– asigura organismului cei 9 aminoacizi esentiali pentru dezvoltarea si mentinerea tesuturilor.