Marian Dima

Noul antrenor al Naţionalei Under 19 a României – Doru Isac – „intră în pâine” cu un stagiu de selecţie şi pregătire, care se va desfăşura la Mogoşoaia.
În pregătirea campaniei de calificare la Campionatul European U19 din 2015, a cărei primă fază e programată în octombrie 2014, selecționerul Doru Isac a programat o acțiune de pregătire și selecție. În perioada 23-25 iulie vor fi testați o parte dintre jucătorii născuți după 01.01.1996 care au la activ mininum o convocare la nivelul reprezentativelor, urmând ca în perioada 25-29 iulie o serie de peste 100 de jucători, fără convocări prealabile, să intre în programul de pregătire de la Mogoșoaia.
Pe 25 iulie, la ora 15,00, o serie de jucători prahoveni sunt convocaţi la selecţia organizată la Mogoşoaia.
Astfel, de la grupele de juniori, pe care Astra le are în Ploieşti, sunt convocaţi următorii jucători: Ionuţ Chişi, Fabian Ioniţă, Bogdan Stanciu, Victor Marin, Florin Năstase, Adrian Bălaşa, Ovidiu Saulea, Cătălin Roman, Mircea Popescu şi Ovidiu Iliescu.
De la Petrolul, doi dintre jucătorii care fac pregătire cu lotul pregătit de Răzvan Lucescu – fundaşul Robert Alecsandru şi atacantul George Mareş sunt de asemenea convocaţi pentru stagiul de la Mogoşoaia.
Surpriza vine din faptul că antrenorul de la Under 19 doreşte să vadă la lucru şi jucători de la echipe din judeţ şi de la grupări de juniori, trei fotbalişti prahoveni „de judeţ” fiind în această postură fericită. Este vorba despre Ovidiu Onea (Avântul Măneciu), Ştefan Apostol (căpitanul echipei AFC Filipeşti, care a câştigat campionatul judeţean de juniori A) şi Radu Coman (HC Junior Câmpina)!
Cei convocaţi sunt aşteptaţi să confirme participarea la această acţiune, urmând ca timp de trei zile să se pregătească la baza de pregătire a FRF cu speranţa că vor convinge prin prestaţia lor şi vor bifa convocări viitoare sub tricolor.