Un tânăr de 30 de ani şi o prietenă de-a lui, de 22, nu mai sunt de găsit de mai bine de 12 ore, aceştia dispărând după petrecerea de Rusalii. Ei sunt căutaţi de jandarmi în zona Cheia, din judeţul Prahova, potrivit România TV.

Doi turişti care au dispărut, luni după-amiază, în zona Muntele Roşu, din judeţul Prahova, sunt căutaţi de câteva ore de către jandarmi montani, salvamontişti şi poliţişti însoţiţi de un câine de urmă, salvatorii neavând niciun indiciu cu privire la locul în care ar putea fi cei doi excursionişti.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu, jandarmii au fost anunţaţi, în noaptea de luni spre marţi, cu puţin după miezul nopţii, că doi turişti – un bărbat şi o femeie – din Bucureşti au dispărut, luni, în timp ce se aflau pe Muntele Roşu, în zona staţiunii prahovene Cheia, împreună cu un grup de prieteni. Cei doi turişti au mers pe munte cu alte patru persoane, s-au cazat la un hotel de la Muntele Roşu, iar luni au plecat într-o drumeţie împreună cu doi dintre prieteni.

La un moment dat, s-au despărţit, iar seara, când au ajuns la hotel, cei doi prieteni au constatat lipsa bărbatului şi a femeii şi imediat după miezul nopţii au sunat la 112, solicitând sprijinul autorităţilor.

Imediat după apel, jandarmii i-au căutat pe cei doi turişti la toate unităţile de cazare din zonă sperând că aceştia şi-au luat o cameră în condiţiile în care i-a prins noaptea pe munte, însă nu au fost găsiţi. Marţi dimineaţă, continuă căutările celor doi, iar la acţiune participă 14 jandarmi, care sunt ajutaţi de salvamontişti, dar şi de poliţişti cu un câine de urmă.