Ratarea calificării în fazele superioare din EuroCup, dar şi ultimele prestaţii mai puţin reuşite, avute de ploieşteni în competiţia internă, i-au făcut pe managerii campionei să ia primele măsuri de restructurare a lotului. Contractul lui Christopher Dunn (în foto 1; 30 ani) a fost reziliat pe cale amiabilă, conducerea clubului ţinând să-i mulţumească jucătorului american pentru cele 6 luni petrecute în tricoul Asesoftului.
Christopher Dunn a ajuns la Ploieşti în vara acestui an, fiind văzut, la acel moment, drept un element fundamental în registrul tactic al lui Arnautovic. După un stagiu de pregătire în care a confirmat aspiraţiile băncii tehnice, americanul a început ca titular actuala ediţie, făcând un meci mare la Moscova, împotriva lui Khimki, când a bifat 14 puncte şi 4 pase decisive. Ulterior însă, prestaţiile sale s-au încadrat pe o pantă descendentă, Dunn pierzându-şi postul de titular în detrimentul lui Adamovic.
Finalul sezonului de toamnă a fost, din nou, unul cu fluctuaţii în evoluţia americanului. Jocurile bune cu U. Mobitelco (10p, 4rec, 7pd) şi Lukoil Academic (22p, 3rec, 5pd) au fost urmate de o prestaţie mai mult decât discretă, la Craiova (2pd), în urma căreia oficialii ploieşteni au hotărât să renunţe la jucătorul desemnat MVP în campionatul Ungariei, sezonul trecut.
În Liga Naţională, Christopher Dunn a strâns 11 apariţii, cu medii de 7.5 puncte, 2 recuperări şi 2.5 pase decisive, iar în EuroCup – 10 partide, cu medii de 8.9 puncte, 2.3 recuperări şi 3.1 pase decisive.

Adamovic, sportivul anului în Republica Srpska

Filip Adamovic (foto 2), conducătorul de joc al campioanei României, a fost desemnat “sportivul anului” în Republica Srpska, una dintre cele două entităţi politice din Bosnia şi Herţegovina. Adamovic a avut un an excelent, în care a devenit campion al Bosniei, cu Igokea, semifinalist al Ligii Adriatice şi, în toamnă, a participat alături de CSU Asesoft în grupele EuroCup.
Păstrând proporţiile, francezul Tony Parker, conducătorul de joc al echipei San Antonio Spurs, a fost desemnat, săptămâna trecută, “campionul campionilor” pentru performanţa de la Euro-2013, unde Franţa a câştigat primul său titlu continental. Parker a mai primit aceeaşi distincţie în 2003, devenind primul baschetbalist căruia i-a fost acordat acest premiu după cel de-al II-lea Război Mondial.

Bogdan CHITIC