• Primarul Iulian Badescu: „Sper ca pana la sfarsitul acestui an sa semnam contractele de finantare”

Vizita precontractuala a reprezentantilor Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si a celor din cadrul Organismului Intermediar – Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia – s-a incheiat cu rapoarte favorabile in vederea semnarii contractelor de finantare a proiectelor de reabilitare a cailor de rulare ale tramvaielor 101 si 102 din municipiul Ploiesti. Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, ne-a declarat, ieri, ca primul raport favorabil a fost dat pentru ambele tronsoane ale caii de rulare a tramvaiului 102, iar cel de-al doilea raport favorabil – pentru reabilitarea liniilor de tramvai ale traseului 101. Mai ramane un singur lucru de facut, inainte de demararea propriu-zisa a implementarii proiectelor: semnarea contractelor de finantare, care, potrivit primarului Badescu, se spera ca va avea loc pana la finalul acestui an.
Timp de aproape o saptamana, la Ploiesti s-a desfasurat etapa finala a procesului precontractual, avand in vedere ca, in urma evaluarii tehnico-economice, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a declarat acceptate la finantare proiectele de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului pe traseele 101 si 102.
La sedintele de lucru derulate la Ploiesti au participat experti ai Organismului Intermediar – Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, precum si un expert din partea Autoritatii de Management al Programului Operational Regional. Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, si membrii unitatii de implementare a acestor proiecte au participat la intalniri cu reprezentantii ADR Sud Muntenia si AMPOR, pentru verificarea la fata locului a realitatii si corectitudinii informatiilor furnizate in cererea de finantare. De asemenea, s-a verificat, prin vizualizarea integrala a traseului, daca sunt indeplinite toate conditiile pentru implementarea proiectului si, in special, daca locatia stabilita este disponibila.
Prin proiectele de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului demarate de Primaria Municipiului Ploiesti se urmareste imbunatatirea infrastructurii de transport public aferenta liniilor de tramvai 101 si 102, pe o lungime totala de 20 de kilometri, lucrarile urmand sa se desfasoare pe o perioada de circa 28 de luni de la semnarea contractului de finantare. Proiectele vizeaza refacerea infrastructurii si a suprastructurii caii de rulare a tramvaiului, refacerea peroanelor, adaptandu-le pentru persoanele cu dizabilitati, refacerea cablurilor de alimentare in curent continuu, refacerea liniei aeriene de contact, refacerea stalpilor de sustinere a retelei de contact, precum si refacerea structurii rutiere adiacente caii de rulare a tramvaiului.
V.STOICA