Noua indivizi sunt judecati de catre magistratii Tribunalului Prahova pentru savarsirea infractiunilor de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani.
Acestia sunt acuzati ca, in perioada 2008- 2011, prin intermediul societatilor pe care le controlau direct sau indirect – unele dintre ele de tip “fantoma” – au cauzat un prejudiciu total de sase milioane de lei bugetului consolidat al statului, si un altul de 250.000 de lei unor societati private.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DIICOT Ploiesti, suspectii achizitionau subproduse petroliere (uleiuri) de la diversi furnizori, prin intermediul unei societati comerciale din Ploiesti, care avea ca obiect principal de activitate intermedierea in comercializarea produselor petroliere. Apoi, acestea erau vandute fictiv catre doua societati de tip “ fantoma”, insa in realitate erau comercializate ca si carburanti catre unele statii de distributie din tara.
La sfarsitul lunii mai, sub coordonarea unui procuror de caz, oamenii legii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si Terorismului (BCCO) Ploiesti au derulat opt perchezitii – in Ploiesti, Bucov, Strejnic, Bucuresti, Arges, Sibiu si Giurgiu, la domiciliile suspectilor, trei dintre ei fiind retinuti pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventiva a unuia dintre cei retinuti, ceilalti fiind cercetati in stare de liberate.
Pentru recuperarea prejudiciului, au fost dispuse masuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile si imobile detinute de membrii retelei, in valoare de trei milioane de lei.
Fl. TANASESCU