În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

– 18.09.2012, ora 15:26 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Bucov, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în proprietatea Consiliului Local.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise (vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte).

– 19.09.2012, ora 04:35 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Bucov, sat Bucov, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în proprietatea Consiliului Local.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise (vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte).

– 18.09.2012, ora 16:18 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Râfov, sat Goga, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în proprietatea Consiliului Local.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 6 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise (vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte).

– 18.09.2012, ora 10:57 – incendiu autoturism
În comuna Ceptura – DN1B, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecial de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietar D. Valentin.
Au ars: instalaţia electrică, izolaţia fonică şi elementele auxiliare.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 35.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 5.000 lei.
Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

Echipajele SMURD au intervenit în 13 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.