Vineri, 21 septembrie 2012, între orele 09.00 – 12.00, la sediul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Puchenii Mari (com. Puchenii Mari, sat Miroslăvești nr. 259), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova organizează o sesiune de comunicări ştiinţifice, cu ocazia zilei de 21 septembrie – Ziua Internațională Alzheimer.
Derulată sub sloganul ,,Să ne amintim de cei care nu mai au amintiri”, sesiunea, ajunsă la cea de-a doua ediție, va reuni specialişti (psihologi, asistenţi sociali, medici) cu experinţă directă în ceea ce priveşte lucrul cu persoanele bolnave de Alzheimer, reprezentanți ai autorităților publice locale, dar și familiile beneficiarilor cu Alzheimer internați în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Puchenii Mari.
Temele dezbătute se vor referi la incidenţa şi debutul bolii, factorii de risc, manifestările clinice, mijloacele de investigaţie, evoluţie şi prognostic, prevenire şi tratament, îngrijirea la domiciliu sau în centre rezidenţiale a bolnavilor de Alzheimer.