Dragi cititori,

acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta, va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca merita apreciat.

Ce trebuie sa fac pentru a ma debransa de la gaze ?

,,Iarna aceasta nu voi locui in apartamentul meu din Ploiesti si pentru a nu plati mult la intretinere as vrea sa ma debransez de la gaze. De aceea va rog sa ma ajutati cu informatii despre cum trebuie sa procedez in acest caz ?’’
Simona Gavrila, Ploiesti

* * *
Doamna Gavrila, ne-am interesat in problema semnalata de dumneavoastra la reprezentantii societatii GDF SUEZ Energy Romania (fostul Distrigaz Sud) si va redam mai jos raspunsul primit: ,,Pentru siguranta clientilor, atunci cand nu se locuieste la o adresa pentru mai multe luni de zile, este recomandat sa solicite sistarea furnizarii gazelor naturale pe perioada absentei de la domiciliu, serviciu oferit contra cost de catre operatorul de distributie Distrigaz Sud Retele. In aceasta situatie in care clientul solicita sigilarea, pentru o anumita perioada de timp, la reluarea alimentarii cu gaze naturale de catre operatorul de distributie, se va percepe o taxa de reconectare. Contravaloarea serviciului de reconectare se va regasi pe urmatoarea factura de gaze naturale si este in valoare de 103,13 lei (cu TVA inclus). De asemenea, mentionam ca, in cazul unei instalatii interioare de utilizare a gazelor naturale, care nu este folosita o perioada echivalenta sau mai mare de 6 luni de zile, este necesara efectuarea verificarii instalatiei interioare, serviciu oferit contra cost de agenti economici autorizati de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei’’.