Chiar dacă a controlat în cea mai mare parte a timpului meciul din „Groapă”, Petrolul a plecat cu mâna goală spre casă, un rezultat nedrept, judecând fie şi numai după raportul ocaziilor de gol. După 1-1 la pauză, Dinamo a obţinut decizia în ultimul minut al prelungirilor, graţie reuşitei lui Ţucudean.

Petrolul a avut parte de un start şovăielnic în „Ştefan cel Mare”, primind gol la prima acţiune serioasă a amfitrionilor, o lovitură liberă de pe partea dreaptă, la care „lupii” l-au scăpat din marcaj pe Luchin (4), iar fundaşul central al bucureştenilor a trimis, cu capul, din apropiere, fără speranţe pentru Bornescu. La o fază similară, Luchin (24) a reluat peste transversală, după care, până la final, ploieştenii au fost cei care au avut iniţiativa. GROZAV (28) a profitat de o minge respinsă în lateral de către Bălgrădean, la un şut expediat de către Younes din colţul din dreapta al careului mare, şi a restabilit echilibrul pe tabela de marcaj, iar Boudjemaa (34) a fost la câţiva centimetri de golul de 2-1, trimiţând, cu capul, la o palmă de butul din dreapta lui Bălgrădean .
„Găzarii” au continuat să joace bine şi în debutul părţii secunde, Cristea (55) fiind la un pas să-l surprindă pe Bălgrădean cu un vole de la 20 de metri. Trupa lui Rednic a preluat tot mai autoritar controlul ostilităţilor, însă a fost lipsită de şansă în cel puţin două rânduri, la şutul lui Younes (73), respins greu de Bălgrădean, dar mai ales la cel al lui Marinescu (76), la care balonul a întâlnit bara din dreapta portarului dinamovist.
Finalul părea să nu mai aducă nimic nou pe tabela de marcaj, însă, în chiar ultimul dintre cele trei minute de prelungiri, ŢUCUDEAN a pus capul la o centrare venită de pe stânga, trimiţând toate cele trei puncte în contul bucureştenilor.
Petrolul rămâne cu 8 puncte în clasament, iar etapa viitoare va juca, tot în deplasare, cu CFR Cluj, meci programat să se dispute duminică, de la ora 22.00.

www.fcpetrolul.ro