Atentie soferi!

Weekendul care tocmai a trecut a adus zapada in mai multe zone, dar si pe unele drumuri din judetul Prahova, unde stratul a masurat 2 centimetri grosime. Ca atare, potrivit legislatiei in vigoare, reamintim ca participantii la trafic au obligatia sa-si pregateasca corespunzator si din timp autovehiculele pentru circulatia pe timp de iarna, sa le echipeze cu lanturi, materiale antiderapante, si sculele necesare, sa utlizeze combustibili corespunzatori perioadei friguroase si sa se informeze din timp si permanent, inainte de plecare, privind starea drumurilor si prognozele meteo pentru zonele respective.
 

5500 de autorizatii de munca pentru lucratorii straini

Oficiul Roman pentru Imigrari, in conformitate cu Hotararea Guvernului nr.1261 din 21 decembrie 2011, publicata in Monitorul Oficial nr.935 din 29 decembrie 2011,va elibera anul acesta un numar de 5.500 autorizatii de munca cetatenilor straini care indeplinesc conditiile si doresc sa se incadreze sau sa presteze munca in Romania.
Astfel, tipurile si numarul de autorizatii de munca ce pot fi acordate strainilor sunt urmatoarele: autorizatii de munca pentru lucratorii permanenti – 3.000, autorizatii de munca pentru lucratorii detasati – 700, autorizatii de munca pentru lucratorii inalt calificati – 1.000, autorizatii de munca pentru lucratorii sezonieri – 100, autorizatii de munca nominale – 100, autorizatii de munca pentru lucratorii stagiari – 200, autorizatii de munca pentru sportivi – 300, autorizatii de munca pentru lucratori transfrontalieri – 100.
In situatia in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca este mai mare decat numarul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin Hotarare a Guvernului, in baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Pentru mai multe informatii despre angajarea in munca a cetatenilor straini pe teritoriul Romaniei, angajatorii pot accesa site-ul Oficiului Roman pentru Imigrari la adresa https://ori.mai.gov.ro, sau la Serviciul Imigrari Prahova, Ploiesti, str. Vasile Lupu nr.60-62, unde pot gasi legislatia in vigoare in domeniu, precum si actele, documentele si taxele necesare.