Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora( 08.50), traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna in mai multe judete din tara, insa nu sunt semnalate drumuri nationale blocate.
In judetul Tulcea, pe DN22( in zona Topolog) stratul de zapada de pe partea carosabila masoara aproximativ 3-5 centimetri.
In judetul Buzau, pe DN2 Ramnicu Sarat – Buzau stratul de zapada masoara 1-3 centimetri.
In judetul Alba, pe DN74 Zlatna – Abrud si DN75 Campeni –Arieseni se semnaleaza un strat subtire de zapada iar pe anumite portiuni si polei pe partea carosabila.
Le reamintim turistior care doresc sa ajunga in statiunea gorjeana Ranca despre faptul ca drumul national 67C are declivitate mare si este necesara echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante, mai ales ca intre kilometrii 30 si 34+200 metri zapada de pe carosabil masoara intre unu si trei centimetri. Pe portiunea kilometrica 0 – 30 utilajele au indepartat zapada, iar drumul este umed. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, un echipaj de politie controleaza autovehiculele pe raza localitatii Novaci, nepermitand accesul catre Ranca celor neechipate pentru circulatia in conditii de iarna.
De asemenea, in zona localitatii prahovene Cheia si in judetul Brasov (pe DN10 si DN11) circulatia autovehiculelor este ingreunata din cauza unui strat subtire de zapada, iar pe anumite portiuni se poate forma polei.
Date fiind conditiile meteo rutiere prognozate pentru aceasta perioada, recomandam conducatorilor:
– sa adapteze permanent viteza la strea suprafetei carosabile (carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);
– sa foloseasca in mod corespunzator atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si pe cel de climatizare-dezaburire, pentru a avea vizibilitate si a putea fi observati in trafic;
– sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de vehiculul dinainte pentru a putea opri in conditii de siguranta;
– sa echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare;
– sa verifice periodic acumulatorul masinii, pentru a nu avea surpriza neplacuta de a ramane imobilizati pe drum;
– sa nu bruscheze comenzile autovehiculului si sa foloseasca mai ales frana de motor;
– sa asigure buna functionare a stergatoarelor de parbriz.