Sportiva clubului Petrolul Ploiesti care face parte din lotul national de gimnastica al Romaniei, Ana Maria Tamarjan, intentioneaza sa spuna adio participarii la concursuri. In varsta de 19 ani, vicecampioana europeana de anul trecut, de la Milano, la barna, Ana Maria s-a confruntat cu numeroase probleme de sanatate in ultimii ani, ceea ce a oprit-o sa obtina rezultate si mai valoroase. La inceputul anului, aceasta a fost supusa la o operatie de extirpare a unui chist de la genunchiul stang, dupa ce, la sfarsitul lui 2009, a fost diagnosticata cu ciupitura de menisc la genunchiul drept.

Campionatul Mondial – principalul obiectiv

Dupa revenirea Corinei Tanasescu si a lui Romeo Trandafir de la Cupa Europei, antrenorul sectiei de karate traditional de la Conpet-Petrolul Ploiesti, Aurelian Nicolae, ne-a marturisit ca principala tinta pentru a doua jumatate a anului este Campionatul Mondial. Intrecerea se va desfasura, in toamna, in Brazilia, iar sportivii gruparii ploiestene vor sa se mentina la acelasi nivel inalt ca pana acum.
La Campionatul Mondial de stil, desfasurat in martie, la Belgrad, editie restanta de anul trecut, Conpet-Petrolul a castigat sase titluri la seniori, totalizand 17 medalii de aur la toate cele sapte categorii de varsta.

Ploiesteanul Ionut Georgescu, aproape de despartirea de Steaua

Jucatorul ploiestean de handbal Ionut Georgescu inca nu a luat o decizie in privinta echipei la care va activa in sezonul urmator. Component al echipei Steaua Bucuresti din 2007, de la revenirea din Spania, acesta este aproape de a pleca de la formatia bucuresteana. Gruparea ros-albastra intampina mari dificultati financiare, in prezent, ca urmare a incheierii contractului cu principalul sponsor de pana acum, compania de armament MFA din Mizil.
De la Steaua a mai plecat, pana acum, si fostul inter al gruparii Uztel Ploiesti, Costel Manea, care, alaturi de Laurentiu Dinescu, a semnat cu Stiinta Municipal Dedeman Bacau. De asemenea, din echipa de anul trecut de la Steaua, Marius Novanc, Marius Stavrositu, Ionut Ciobanu si Dan Savenco au ales Pandurii Targu Jiu, in vreme ce Pedrag Vujadinovic a semnat cu UCM Resita.
Petre APOSTOL