Aproximativ 9.000 de absolventii de liceu din Prahova intra saptamana viitoare in febra examenelor. Incepand de luni ei vor da probele scrise ale bacalaureatului. Prima proba este cea la limba si literatura romana. Presedinii si vicepresedintii comisiilor de examinare din judetul nostru vor fi instruiti duminica.

Bacalaureatul de anul acesta a are o alta forma. Elevii au dat trei probe orale, de evaluare a competentelor, in timpul anului scolar. Acum ei urmeaza sa sustina alte trei probe scrise. Acestea se vor desfasura saptamana viitoare. Luni elevii vor da examen la limba si literatura romana, miercuri la proba obligatorie a profilului, iar vineri la o proba la alegere a profilului si a specializarii.
Presedintii si vicepresedintii comisilor celor 25 de centre de examanire si a celor 6 centre zonale de evaluare vor fi instruiti duminica in cadrul unei sedinte ce va avea loc la sediul Inspectoratului Scolar Prahova, incepand cu ora 9:30.
Ministerul Educatiei a infiintat si un numar de telefon la care orice persoana poate apela pentru a semnala neregulile aparute in organizarea bacalaureatului. Linia de telefon 0800801100 este gratuita si este deschisa inca din 22 iunie. Rezultatele candidatilor vor fi afisate pe 4 iulie pana la ora 16, iar elevii nemultumiti pot depune contestatii in aceeasi zi, intre orele 16 si 20.