FINALA: U Mobitelco – CSU Asesoft Ameciurile 1 si 2: astazi (ora 17:30, TVR 2), maine (ora 17, TVR 3)I
Dupa ce, in weekend-ul trecut, junioarele 3 de la CSS Ploiesti, pregatite de Loredana Munteanu, si-au pus la gat, prin efort si talent, medaliile de aur, incununandu-se campioane in fata rivalelor din Cluj, acum este randul baietilor lui Arnautovic sa arate ca Ploiestiul da ora exacta in baschet.
Emisiunea “Campionii” din aceasta seara (ora 18:15, pe Prahova Tv, si apoi uploadata pe csuasesoft.ro) le este dedicata campioanelor noastre, fetele urmand sa fie aplaudate la scena deschisa, la meciul cu numarul trei al finalei masculine (19 mai, ora 18:00), cand vor intra pe parchet alaturi de Virgil Carutasu si coechipierii sai. Asta pentru a le reaminti alb-albastrilor ca trebuie sa mentina stacheta sus si sa mai castige un duel cu Clujul.
32-9 este statistica pe ultimii sapte ani si 8-4 cea a finalelor disputate de cele doua formatii. Chiar daca datele sunt de partea Ploiestiului, CSU Asesoft intelege ca istoria nu ajuta pe nimeni, acum prezentul fiind cel care conteaza.

Levente Szijarto este singurul jucator care a evoluat pentru ambele formatii de-a lungul carierei, fiind pe locul al doilea in topul celor mai titrati baschetbalisti in activitate, cu sapte campionate castigate (cinci cu Asesoft), dupa Virgil Carutasu (8 titluri). Asas cum declara si in cadrul emisiunii “Presing”, oradeanul cu buletin de Ploiesti se simte in mare forma, promitandu-le suporterilor o prestatie pe masura asteptarilor.
Din tabara alb-albastrilor, au intampinat ceva probleme de sanatate Arvydas Cepulis, Nikola Ilic si Virgil Carutasi, dar toti trei vor fi refacuti pana la ora meciului, dupa cum ne-a declarat doctorul Virgil Iordache.
Asadar, primul meci din cadrul finalei sta sa inceapa si, cu siguranta, rezultatul acestuia va conta foarte mult pentru moralul jucatorilor. Asesoft intalneste Clujul, dupa ce a eliminat Mediasul, si are toate sansele sa-i reduca la tacere pe contestatarii ardeleni daca echipa va continua sa joace pragmatic si inteligent.
Nici nu am avea cum sa fim altfel decat optimisti inaintea unui asemenea duel cu trofeul pe masa, fiindca in momentul in care doar te gandesti ce o sa faci daca ai sa pierzi…ai si pierdut. Si chiar daca CSU a avut cel mai slab sezon regulat din istorie, trebuie sa tinem minte ceea ce spunea, printre altele, Napoleon Bonaparte: “Capacitatea de a repurta victorii stralucite consta in capacitatea, la nevoie, de a suferi infrangeri”. Chiar daca nu a dat in viata lui un cos de sus, filosofia sa se incadreaza de minune in baschet, in sport si, desigur, in viata de zi cu zi.
Ionut GEORGESCU