Astazi, prefectul judetului, presedintele Consiliului Judetean, directorul Directiei de Sanatate si cel al Casei de Asigurari de Sanatate i-au convocat la sedinta pe toti managerii spitalelor din Prahova. Mesajul oficialilor catre directori a fost cat se poate de clar: cheltuielile trebuie reduse. In aceste conditii, pana miercuri fiecare manager de spital trebuie sa stabileasca de unde si cum taie din cheltuieli.

Intalnirea de azi dintre oficialitati si managerii de spitale a avut loc la sediul Prefecturii Prahova si a fost tinuta in mare secret. De parca reducerile de personal sau taierile de fonduri din sistemul sanitar nu ar fi de interes public, discutiile au avut loc in spatele usilor inchise. Nici presa si, mai grav, nici sindicalistii din sanatate nu au fost invitati sa asiste la discutii.
La finalul discutiilor, oficialii au binevoit sa transmita public mesajul lor in ceea ce priveste sistemul sanitar: cheltuielile trebuie reduse.

Niciunul dintre factorii implicati nu stie, insa, cum anume pot fi atinse cele doua obiective, respectiv pastrarea personalului si mentinerea calitatii actului medical, in conditiile in care fondurile alocate sistemului sanitar scad in mod constant.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.