Primaria Mizil amenajeaza parc de 2,5 milioane de lei

Saptamana viitoare, Primaria Mizil va organiza o licitatie electronica pentru desemnarea castigatorului lucrarilor de arhitectura peisagistica pentru spatiile verzi din localitate. Fondurile estimate pentru realizarea Parcului Teilor se ridica la suma totala de 2,47 milioane de lei, majoritatea proveniti de la Administratia Fondului pentru Mediu, care aloca, anual, sume substantiale pentru acest tip de programe.
Potrivit cerintelor din caietul de sarcini, noul parc din orasul Mizil se doreste a deveni o zona de atractie si o emblema a localitatii. Viitoarea zona verde va cuprinde o fantana arteziana, un teren de sport, locuri de joaca, un teren de fitness. Suprafata de spatiu verde va avea o proportie de cel putin 70% din teritoriul Parcului Teilor, aici urmand sa fie plantati circa 700 de arbori si peste o mie de arbusti, care vor contribui la ameliorarea calitatii aerului in oras.

Institutiile UE au simplificat procedura de selectie a personalului

Noua procedura de selectie pentru romanii care doresc sa se angajeze intr-una dintre institutiile Uniunii Europene va cuprinde doar doua etape: un test de preselectie pe calculator, care se va organiza in fiecare tara membra a UE, si o etapa de evaluare, care se va desfasura la Bruxelles. Potrivit unui document al Uniunii Europene, conditiile de angajare a functionarilor in institutiile europene vor fi mai simple. Vor exista concursuri de recrutare anuale, in trei cicluri, pentru administratori, asistenti si lingvisti, completate de concursuri individuale pentru specialisti. Noul ciclu de selectie a personalului va dura intre 5 si 9 luni, si nu pana la doi ani, cum era cazul in cadrul sistemului precedent. Preselectia va include, in continuare, teste de abilitate cognitiva si de comportament in anumite situatii, precum si evaluarea competentei profesionale si lingvistice, in functie de profilul cautat.

Contestatia Parcului Stere, admisa de instanta de judecata

Tribunalul Prahova a admis contestatia depusa de Administratia Parcului Memorial „Constantin Stere” referitoare la Decizia nr. 21/2009 a Camerei de Conturi Prahova prin care se semnalau o serie de nereguli de ordin financiar-contabil in aceasta institutie subordonata Consiliului Local Ploiesti. Procesul in dosarul 5427/105/2009, deschis la solicitarea Parcului „Constantin Stere” in contencios administrativ si fiscal, a demarat la sfarsitul anului trecut. Camera de Conturi Prahova are drept de recurs la decizia luata in data de 16 martie 2010 de instanta Tribunalului, in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.