Pe timpul unui incendiu verificati usile inchise daca sunt fierbinti, inainte de a le deschide. Daca trebuie sa treceti prin spatii in care usile sunt inchise, verificati cu dosul mainii partea de sus a usii, clanta si spatiul dintre usa si cadrul acesteia. Nu folositi niciodata palma sau degetele pentru a face aceasta verificare. In cazul in care usa este fierbinte nu o deschideti; incercati sa iesiti pe o fereastra; daca nu puteti iesi din casa, etansati spatiile din jurul usii, inclusiv gaura cheii, impotriva patrunderii fumului de incendiu, deschideti fereastra incaperii in care va aflati si strigati dupa ajutor; ramaneti in cadrul ferestrei pana la sosirea pompierilor. Daca usa este rece, deschideti-o incet si asigurati-va ca incendiul si/sau fumul nu blocheaza caile de evacuare; in cazul in care acestea sunt blocate, inchideti imediat usa si cautati o alta posibilitate de evacuare (de exemplu, o fereastra, daca e posibil); daca evacuarea este posibila, iesiti imediat din casa si inchideti usile in urma dumneavoastra. Ceea ce este foarte important de stiut este faptul ca un incendiu de grasime nu se stinge cu apa, iar recipientul in care s-a produs incendiul trebuie acoperit cu un capac sau cu o carpa umeda.