Companiile farmaceutice, cele mai generoase cu angajații debutanți

Conform unui studiu realizat de către Pwc, citată de economica.net, cele mai mari salarii pentru angajaţii debutanţi cu studii superioare sunt oferite de companiile din sectorul farmaceutic. Acestea oferă la angajare debutanţilor absolvenţi de facultate salarii brute lunare de 3.700 lei, în vreme ce băncile remunerează angajaţii debutanţi cu studii superioare cu 1.800 lei brut lunar.
Totodată, salariile pentru angajaţii debutanţi cu studii medii oscilează între 1.400 lei şi 1.600 de lei brut lunar, în funcţie de sector, mai arată datele ediţiei din acest an a studiului salarial realizat de PwC.

Peste cinci miliarde de lei,suma obținuță din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră

Conform unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP) remis Agerpres, statul român a încasat, în luna august, peste 5,2 milioane de euro în urma comercializării pe platforma de licitație comună a Uniunii Europene (UE) a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
Aceeași sursă mai precizează faptul că, în luna ianuarie, MFP a încasat peste 16,5 milioane euro din astfel de certificate: în februarie – 18,7 milioane de euro; în martie – 17,9 milioane de euro; în aprilie – 18,8 milioane de euro; în mai – 14,9 milioane de euro; în iunie – 20,4 milioane de euro; iar în iulie – 15,8 milioane euro.