Mai multe voci din randul consilierilor locali ploiesteni cer formarea unei „Comisii Balaj”. Ei vor demara, in cursul acestei saptamani, strangerea de semnaturi pentru convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului Local. La sedinta urmeaza sa se solicite infiintarea unei comisii formata din consilieri apartinand tuturor partidelor politice, care sa verifice cazul Balaj. Concluziile comisiei vor fi inaintate catre DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti, si catre Daniel Morar – procuror sef al DNA.
Comisia va propune Consiliului Local si interzicerea contactelor dintre consilierii primarului, consilierii viceprimarilor si functionarii publici, precum si stoparea presiunilor care se fac asupra salariatilor Primariei.

Volosevici nu crede, Balaj nu stie

Intervievati de noi, Andrei Volosevici – primarul Municipiului Ploiesti, si Traian Balaj – consilierul acestuia, ne-au declarat ca nu vad nicio problema ilegala sau imorala in prezenta, in calitate de administrator, a lui Traian Balaj in conducerea firmei ATM Construct si participarea acesteia la licitatiile organizate de Primarie. Reamintim ca Traian Balaj este remunerat din banii Primariei, iar firma de la care mai primeste alte sume a castigat o licitatie din banii publici.
Pentru ca nu vede nimic in neregula, la aceste licitatii, ii recomandam lui Traian Balaj sa citeasca, din nou, decizia CNSC care stipuleaza, foarte clar, ce firme trebuiau scoase din licitatie (ne referim aici la firmele cu garantii neverosimile de 50 sau chiar 100 de ani, pentru lucrarile efectuate). Cine a facut presiuni asupra functionarilor publici pentru a plasa firma ATM Construct pe primul loc, lasam cititorii sa descopere.
Pe de alta parte, credem ca primarul Andrei Volosevici este tanarul politician care va reusi sa aduca in patrimoniul institutiei pe care o conduce Sala Sporturilor, sa refaca stadionul emblema al municipiului, sa elimine din Primarie sistemul corupt si ticalosit pe care il acuza si astazi, sa construiasca retelele de canalizare si sa se lupte cu furnizorii de utilitati pentru interesele ploiestenilor.
L.C.