In urma unei sedinte a factorilor de decizie din cadrul clubului de Liga a III-a, AFC Filipestii de Padure, s-au hotarat mai multe aspecte privind viitorul echipei. Astfel, conform spuselor presedintelui de onoare al echipei, primarul Costel Morarescu, formatia nu va mai fi sustinuta din bani proveniti de la bugetul local, urmand ca, de acum incolo, principala sursa de finantare sa vina din sponsorizari. „Nu este normal ca echipa sa fie sustinuta din banii Consiliului Local, mai ales ca in ultimul sezon nu am avut rezultatele scontate”, ne-a spus Morarescu, care a mai adaugat: „Primaria va suporta doar cheltuielile de intretinere a bazei sportive, in timp ce banii pentru plata jucatorilor, a antrenorilor si baremurile de arbitraj vor veni de la cei 20 de sponsori locali, cu care am semnat intelegeri valabile pana la finele acestui an”.
Un alt aspect in ceea ce priveste viitorul echipei este legat de conducerea tehnica a formatiei din Filipestii de Padure. Din acest sezon, de pregatirea formatiei nu se va mai ocupa Vasile Cosarek, urmand sa fie investit, in functia de „principal”, un tehnician de la scoala de fotbal din Moreni: Vasile Silaghi. Acesta a fost secundul lui Silviu Dumitrescu la Chindia Targoviste, in anul in care formatia damboviteana a promovat in Liga I. Totodata, pentru o etapa, a fost „principal” la Ceahlaul Piatra Neamt, in prima divizie. Actualmente este consilierul pe probleme de sport al primarului din Moreni.
„Odata cu noul antrenor, la echipa vor veni 5-6 jucatori tineri, de perspectiva, toti provenind de la formatia de juniori republicani ai gruparii din Moreni. De acum incolo, vrem sa cream o formatie tanara la Filipesti, cu fotbalisti originari din zona si care doresc sa se afirme pe scena celui de al treilea esalon fotbalist al tarii”, ne-a declarat Morarescu. In schimb, George Niculut va ramane la echipa, urmand sa ocupe functia de antrenor secund.
De partea cealalta, fostul antrenor, Vasile Cosarek a facut si el unele precizari: „In aceasta vara mi-a expirat contractul si nu am primit nicio oferta din partea lor. In orice caz, daca imi mai solicitau serviciile puneam unele conditii privind lotul de jucatori, pentru ca in acest campionat, daca nu se retrageau cele trei echipe, atunci nu stiu daca ne salvam de la retrogradare cu fotbalistii pe care i-am avut la dispozitie”.
Ene costa 15.000 de euro
Din lotul actual de jucatori ai echipei din Filipestii de Padure, doar cativa dintre acestia vor mai combate in viitorul sezon de Liga a III-a. „Cine va dori sa ramana la noi trebuie sa accepte injumatatirea drepturilor financiare. Din sezonul 2008-2009, vrem sa mergem pe principiul salariilor mici si sisteme de premiere mari”, ni s-a confesat Morarescu. In ceea ce il priveste pe cel mai curtat jucator al Filipestiului, atacantul Mihai Ene, edilul sef al comunei Filipestii de Padure ne-a spus ca „cine va dori sa-l transfere va trebui sa achite suma de 15.000 de euro”. Trebuie precizat si faptul ca de serviciile lui Ene s-au interesat Petrolul Teleajen Ploiesti, formatie pentru care a evoluat ultima oara, si Petrolistul Kaproni Boldesti, ambele grupari de Liga a III-a. In orice caz, suma de transfer este una destul de mare, in conditiile in care foarte multe echipe abia au resurse sa-si continue activitatea, daramite sa mai achizitioneze fotbalisti.
In alta ordine de idei, pe 1 iulie are loc reunirea lotului celor de la AFC Filipestii de Padure, prilej cu care se vor lamuri foarte multe aspecte. Tot pana atunci, oficialii gruparii de Liga a III-a vor trebui sa achite restantele financiare catre antrenori si jucatori.
Cristi DAMIAN