CSU Asesoft vs. BCA Pitesti (astazi – ora 19:00, sambata – ora 17:00, live pe TVR 3)

Antrenorul secund al Pitestiului, Sorin Caprarescu, nu este deloc optimist in vederea startului din play-off. Si asta nu pentru ca s-ar indoi de valoarea elevilor sai si ai lui Tudor Costescu. Din cauza problemelor financiare de la echipa, mai multi componenti ai lotului au refuzat sa se mai antreneze. Iata ce a declarat Caprarescu pentru Ziarul Top din Pitesti: „Unii dintre jucatori nici nu stiu sigur daca vor merge la Ploiesti. Este normal sa faca acest lucru, daca timp de 3 luni si jumatate nu au primit niciun ban. Oricine ar face acelasi lucru daca s-ar afla in locul lor. Pentru toata lumea au fost Sarbatori si este destul de urat sa te duci acasa si sa nu ai ce pune pe masa. Daca lucrurile nu se vor rezolva, vom avea mari probleme si chiar se pune problema daca echipa va evita retrogradarea in sezonul viitor. Lucrurile s-ar complica foarte mult in acest caz, dar sa speram ca situatia se va rezolva pana la urma.“

Catalin Burlacu: “Insanatosire grabnica, Marian!”

Finala mica a Cupei Romaniei, dintre CSU Asesoft si CS Otopeni, era un meci fara miza. Din pacate, in cea de-a doua parte a intalnirii, o ciocnire involuntara intre Catalin Burlacu si Marian Minea s-a soldat cu accidentarea grava a pivotului de la Otopeni. Patru doctori l-au operat pe Minea, el avand deasupra arcadei o adancitura de dimensiunile unei mingi de ping-pong. Din fericire, nu i-au fost afectate nici vederea si nici creierul si va putea reveni pe teren dupa trei luni.
Dupa aceste evenimente teribile, jucatorul campioanei, Catalin Burlacu, a tinut sa faca urmatoarea declaratie: “Ma preocupa situatia lui Marian Minea si nu am avut niciun moment intentia de a-l lovi! In acea actiune, am fost impins de catre Michael Jones in momentul piruetei si, involuntar, eu si Minea ne-am ciocnit. Am simtit, de asemenea, o durere cumplita in moalele capului si m-am lasat pe parchet. A venit la mine arbitrul Fabiana Nitu si mi-a zis sa astept doctorii. Abia apoi am vazut ce s-a intamplat cu Minea. Am vorbit in fiecare zi, incepand de sambata seara, cu Catalin Voiculescu, directorul sportiv de la CS Otopeni, cel care l-a transportat de la Sibiu la Bucuresti. Am fost la curent cu tot ceea ce s-a intamplat, cu echipa de doctori, cu situatia de la Spitalul Floreasca. Nu am apucat sa vorbesc personal cu Marian, fiindca am presupus ca este in convalescenta, sub sedative si calmante. Intr-un final, in aceasta seara, dupa antrenament, l-am sunat si am apucat sa discut cu prietena lui, care mi-a raspuns, fiind alaturi de el la spital. Ea m-a mai linistit si mi-a zis ca Marian nu are pica pe nimeni si ca nici el nu stie cum s-a intamplat. Mi-am propus sa il vizitez la spital cu DVD-ul meciului si cu un DVD player, sa-i arat cum s-a petrecut totul. Nu as vrea sa creada ca a fost vreun pic de intentie din partea mea! Desi nu-l cunosc personal, Marian este un jucator tanar, care incearca sa-si faca un viitor prin baschet. Imi pare foarte rau pentru accidentarea lui, ii doresc sa revina cat mai repede in cele trei luni preconizate de doctori si sa aiba o cariera lunga si frumoasa in baschet!”.
Ionut GEORGESCU