Aviz consumatorilor de miere! Asociatia Apicola Valea Prahovei – care reprezinta interesele apicultorilor din Prahova – organizeaza la Campina, in perioada 21 – 22 februarie, „Targul Mierii”, locatia aleasa pentru desfasurarea acestei manifestari fiind Casa Tineretului. Aici isi vor da intalnire atat producatori apicoli, mestesugari populari, cat si firme romanesti si straine – producatoare de echipamente apicole. Targul va fi dedicat in special mierii, utilajelor si echipamentelor apicole, dar participantii vor putea sa admire si arta olaritului, sculpturile din lemn sau icoanele desenate pe sticla create de mesterii populari. Devenit, deja, o manifestare traditionala a campinenilor, acest targ continua traditia zonei, aceea a organizarii si a Targului de Lasatul Secului. Cu aceasta ocazie, organizatorii vor sa atraga atentia asupra mestesugului de apicultor si, indeosebi, asupra produselor apicole. Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 21 februarie, la ora 10.00.
In cadrul evenimentului vor fi organizate concursuri si o tombola a echipamentelor apicole. Astfel, campinenii, dar si turistii din zona vor avea ocazia sa participe la concursul „Cel mai bun degustator de miere” – in cadrul caruia va fi desemnat castigator cel care va reusi sa recunoasca, dupa gust, cele mai multe sortimente de miere, dintre cele 12 probe puse la dispozitia concurentilor, de catre producatori. De altfel, in cadrul altui concurs, un juriu format din reprezentanti ai apicultorilor va alege – in urma degustarii mai multor sortimente de miere – „Cea mai buna miere- Campina 2009”. Elevii scolilor din municipiul Campina, din clasele I – IV, se vor intrece si ei in cunostinte din domeniul apiculturii, in cadrul concursului interscolar „Albinel si Albinuta”, micutii participanti urmand sa fie rasplatiti, bineinteles, cu miere, dar si cu alte produse apicole.
La incheierea manifestarii va avea loc simpozionul „Criza in Apicultura?”, in cadrul caruia vor fi dezbatute subiecte tematice pentru apicultori si, in acelasi timp, pentru cei interesati in deprinderea acestui mestesug.
Hermina POSTA