Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, aflata in vizita oficiala la Londra, a cantat la pian, ieri, intr-un concert sustinut pentru regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham, au declarat oficiali britanici.
Rice, care canta la pian din copilarie, a cantat o partitura de Brahms, acompaniata de sotia secretarului britanic de Externe David Miliband si de trei membri ai orchestrei simfonice din Londra. Sefa diplomatiei americane “si-a exprimat dorinta de a canta la Palatul Buckingham, iar regina i-a propus sa cante in sala de muzica”, a declarat un purtator de cuvant al Casei Regale. Regina a asistat la o parte a concertului, oferindu-i ulterior lui Rice o inregistrare a acestuia.
Condoleezza Rice a cantat de mai multe ori in public, alaturi de personalitati ale muzicii clasice, printre care s-au numarat violoncelistul sino-american Yo-Yo Ma.
Prenumele secretarului de Stat in exercitiu a fost compus de mama sa, profesoara de muzica, pornind de la expresia “con dolcezza”, utilizata in muzica clasica.