In urma verificarii modului in care functioneaza un semafor amplasat in una dintre cele mai importante intersectii din Ploiesti – efectuata acum doua zile – s-a ajuns la concluzia ca fluctuatiile alimentarii cu energie electrica stau la baza trecerii pe galben intermitent in legatura cu care au aparut o serie de nemultumiri. Cel putin acest lucru a reiesit din comunicatul pe care l-am primit, ieri, pe adresa redactiei, de la firma care se ocupa cu activitatea de service si intretinere a semafoarelor din Ploiesti.
Asa cum am mai scris si in alte editii ale ziarului nostru, inclusiv reprezentantii municipalitatii ploiestene si-au exprimat nemultumirea in legatura cu disfunctionalitatile inregistrate la sistemul de semaforizare. Ba, saptamana trecuta, primarul Andrei Volosevici declarase ca, in cazul in care sistemul de semaforizare nu va functiona la parametri normali, nu este exclusa nici varianta de reziliere a contractului cu firma Selas, cea care deruleaza activitatea de service si intretinere a instalatiilor de semaforizare din oras. In urma unei intalniri, insa, reprezentantii firmei au sustinut ca doresc o buna colaborare cu municipalitatea, in acest sens anuntand ca vor efectua verificari, in teren, pentru a se identifica, exact, care sunt cauzele care conduc la oprirea repetata a semafoarelor. Verificarea respectiva a fost efectuata pe data de 1 octombrie, cand, timp de 12 ore, semaforul de la intersectia strazilor Maramures cu Plaiesilor si Rudului a fost alimentat cu energia alectrica provenita de la un generator autonom. Ce s-a constatat in urma acestui experiment? Semafoarele nu au mai trecut pe galben intermitent.
Dupa cum am aflat de la reprezentantii municipalitatii, care au luat si ei parte la acest experiment, pe viitor, se doreste realizarea unei monitorizari, mai ample, a activitatii de semaforizare, astfel incat sa fie eliminate disfunctionalitatile cu care se confrunta soferii la intersectii, cand semafoarele arata doar culoarea galben intermitent.
N.D.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLUMEA IN CARE TRAIM
Articolul următorLunetisti fara tinta