Cuprul, bata-l vina
In timp ce lucrau pe un santier din Paulesti, C. Marian (38 de ani) si R. Cornelius (Puchenii Mari) au concluzionat ca este rost de niscaiva bani in plus. Si asta nu prin ore suplimentare, ci, furand. Astfel, cei doi au aflat de la beneficiarul lucrarii ca, in timp ce vor face sapaturi pentru fundatii, vor gasi cupru. Sfat: sa nu se atinga de el, fiindca se afla in conservare si trebuie protejat, in vederea exploatarii ulterioare. Gandul celor doi: sa-l valorifice.
Varianta ultima a fost dusa la indeplinire numai pe jumatate. Cornelius si Marian au strans 86 de kilograme de sarma din metalul amintit, pe care l-au ambalat in saci. Destinatia – un centru de colectare a fierului vechi din cartierul Bereasca. Marfa a fost „interceptata” de catre lucratorii Gruparii mobile de jandarmi „Matei Basarab”. Autorii au fost legitimati si intrebati despre provenienta metalului. De aici si pana la intocmirea actelor premergatoare, sub aspectul infractiunii de furt calificat, n-a mai fost decat… recunoasterea celor doi ca au sustras cuprul.
Norocul lor ca nu au patit-o ca un dobrogean, care a „cazut” sub glont tocmai cand fura cupru.
La decopertat conducta de petrol !
Pe raza localitatii Galmea, patru persoane au incercat sa sustraga dintr-un tronson de transport produs petrolier aflat in conservare, o bucata de teava cu diametrul de 278 mm, lunga de peste 10 metri ! Scopul: valorificarea acestuia la centrul de colectare a fierului vechi. Celor patru li s-a intocmit dosar penal, care a fost inaintat Judecatoriei Ploiesti.
Si ne mai miram de ce deraiaza trenuri, de ce explodeaza cate o conducta, cum de ia foc cate un batal cu reziduuri, judetul fiind astfel, pus pe jar, iar politia, pompierii si alte trupe specializate fiind chemate sa intervina.
(F.T.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorAZUGA