Podul CFR le-amana romilor intrarea in vagoane

Mult pomenitele casute de necesitate, achizitionate de administratia din Azuga pentru a-i adaposti pe sinistratii romi ai incendiului din ziua de 1 ianuarie, au sosit, in sfarsit, in oras. Cu toate acestea, cei care au ramas fara adapost din cauza focului de la inceputul anului nu-si pot lua inca in primire locuintele in forma de vagoane. Aceasta deoarece inaltimea casutelor modulare pune probleme la transportarea lor pe sub podul CFR (foto) – pana la zona unde ar fi trebuit amplasate, in capatul Strazii Amurgului.
„Modulele au fost, deocamdata, depozitate pe un teren din spatele Scolii generale. Va trebui sa gasim o solutie astfel incat sa le putem deplasa pe sub podul CFR. Initial, desi am folosit o platforma speciala, aceasta s-a dovedit prea inalta. Vom incerca sa le transportam pe sub pod folosindu-ne de o sanie improvizata”, ne-a declarat viceprimarul Claudiu Ivascu.
Intarzierea foarte mare dintre data la care amplasarea acestor casute de necesitate fusese promisa si ziua in care ele vor fi cu adevarat instalate a atras asupra primarului si a viceprimarului din Azuga banuiala ca acestia ar fi tergiversat inaugurarea modulelor pana la alegeri.
„Este o aberatie. Ne-a luat atat de mult timp pentru ca, inainte de a le cumpara, a trebuit sa votam bugetul, sa primim bani de la Consiliul Judetean; apoi am organizat licitatia si am asteptat pana cand aceste casute au fost executate. Au fost facute de comanda, nu luate de-a gata dintr-un depozit”, se apara viceprimarul Ivascu.
(I.S.)