Liderul gruparii separatiste ETA a fost arestat

Liderul gruparii separatiste basce, ETA, a fost arestat in Franta, impreuna cu trei subalterni.
Cei patru au fost prinsi in orasul Bordeaux, in timpul unei operatiuni a politiei franceze, la care a luat parte si Garda Civila spaniola.
Suspectii erau in vizorul politiei de mai mult timp si au fost filati, pana in momentul raidului din Bordeaux.
Javier Lopez Pena a fost retinut alaturi de ceilalti trei teroristi.
Gruparea ETA figureaza pe lista cu organizatii teroriste a Uniunii Europene si militeaza pentru independenta Tarii Bascilor.
ETA este responsabila pentru moartea a peste 800 de oameni, in Spania, in 40 de ani de conflict.

Pace intre Israel si Siria

Oficiali israelieni au declarat ieri ca poarta discutii indirecte cu Siria pentru a obtine un acord de pace. Un comunicat emis de Biroul premierului Ehud Olmert afirma ca ambele parti discuta „cu buna incredere si deschis”. Este prima confirmare oficiala a informatiilor publicate in lunile din urma despre negocierile mediate de reprezentanti turci. Ultimele negocieri au fost intrerupte in 2000, din cauza neintelegerilor legate de retragerea Israelului de pe Inaltimile Golan, capturate in timpul razboiului din 1967.
Un oficial sirian a anuntat in aprilie ca Israelul este dispus sa returneze teritoriul capturat in schimbul obtinerii pacii, declaratia sa starnind un val de proteste la Ierusalim.

Rapidul cauta tehnician

Copos si Taher negociaza de doua saptamani cu Mario Beretta.
Interesul celor doi actionari ai feroviarilor pentru tehnicianul lui Siena vine in conditiile in care sansele ca Boloni sa preia Rapidul sunt tot mai scazute.
Daca Bereta ar veni in Grant, ar primi un salariu de aproximativ 700.000 de euro, plus bonusuri.