• Interviu cu George Nastasia, candidatul PD-L la functia de presedinte al Consiliului Judetean
– Au trecut doua saptamani de cand Filiala Prahova a Partidului Democrat-Liberal a anuntat candidatura dumneavoastra la presedintia Consiliului Judetean. De la sine inteles ca de-acum v-ati apucat si de pregatirea campaniei electorale care sa va asigure voturile alegatorilor. Ce a presupus aceasta pregatire ?
– Zilele acestea am fost mai tot timpul in teritoriu. Am stat de vorba cu primarii in functie, pentru a-mi face o prima impresie cu privire la starea actuala a localitatilor judetului. Am vrut sa aflu, direct de la sursa, problemele cu care se confrunta locuitorii acestor localitati.
– Si, care sunt concluziile?
– Nu dintre cele mai bune. Pot spune ca multe dintre localitatile Prahovei sunt doar cu numele in secolul al XXI-lea.
– Cum asa?! Actualul presedinte al Consiliului Judetean, domnul Florin Serghei Anghel, spune ca a realizat investitii de sute de milioane de euro, ca a asfaltat drumuri, ca a construit scoli…
– Traim intr-o tara libera! In consecinta, domnul Anghel poate sa spuna ce vrea! Eu spun ce am vazut cu ochii mei, la fata locului. Adica: o infrastructura rutiera demna de Evul Mediu, cu drumuri pline de gropi, de praf sau, dupa caz, de balti si de noroi; retele de utilitati subdimensionate si ineficiente, facute, acolo unde sunt facute, parca in bataie de joc; scoli fara grupuri sanitare sau cu grupuri sanitare care nu indeplinesc nici cele mai elementare norme de igiena; scoli care nu au sisteme de incalzire si in care, iarna, copiii si dascalii tremura de frig; scoli fara dotarea minima necesara desfasurarii activitatilor didactice; dispensare si centre maternale comunale in paragina si, peste tot pe unde am fost, maldare de gunoaie si de deseuri industriale de tot felul… Asa ca, domnul Florin Serghei Anghel, repet, poate sa spuna ce vrea. Realitatea din teren il contrazice, insa. Poate ca a investit, dar in alt judet, nu in Prahova! In Prahova a investit doar in stil hei-rupist, in prag de campanii electorale. Asa cum a facut la europarlamentarele din toamna trecuta si asa cum face si acum, pe ultima suta de metri a mandatului sau… In majoritatea lor covarsitoare, investitiile domnului Florin Serghei Anghel au fost facute pentru a servi intereselor politice si economice ale domniei sale si ale apropiatilor sai. In majoritate covarsitoare, investitiile despre care tot vorbeste actualul presedinte al Consiliului Judetean au fost directionate catre firme prietene sau, de-a dreptul, catre firmele care ii apartin. Cum e cazul, de pilda, cu sediul administrativ al Parcului Industrial Ploiesti, cladire care a fost construita de o firma a domnului Anghel. Ma opresc, deocamdata, aici cu enumerarea “realizarilor” domnului inca presedinte, dar lista este mult mai lunga.
– Bun, si daca lucrurile stau asa ce veti face dumneavoastra?
– Eu vin cu solutii pentru rezolvarea adevaratelor probleme ale judetului. Eu vreau sa aplic un set de metode si de bune practici administrative, care sa garanteze prahovenilor ca vor scapa de tarele unui prezent haotic si de “binefacerile” unui viitor fara perspective…
– Toti candidatii spun asta. Concretizati, va rog, in cateva idei, ce veti face dumneavoastra?
– Programul meu este fundamentat pe cinci mari directii. Unu: vreau sa traim intr-un judet civilizat; un judet in care toate gospodariile sa fie racordate la retelele de apa si canalizare si in care toti locuitorii sa mearga pe asfalt. Doi: vreau sa traim intr-un judet al carui urias potential turistic sa fie intr-adevar pus in valoare. Trei: vreau sa traim intr-un judet curat; un judet ale carui paduri si ape sa produca sanatate, nu sa ne manance sanatatea. Patru: vreau sa traim intr-un judet ai carui oameni au un prezent decent si care isi construiesc cu grija si cu responsabilitate viitorul. Vreau sa investim in viitorul nostru, al copiilor nostri si al tuturor celor care vor veni dupa noi. Nu mai vreau generatii de sacrificiu. Cinci: nu in ultimul rand, vreau sa traim intr-un judet ale carui resurse, deloc putine!, sa fie alocate prioritar pe doua directii fundamentale, zic eu, pentru calitatea vietii locuitorilor sai: educatia si sanatatea.
M.DUMITRESCU