Sarkozy vrea salariu mai mare
Presedintia franceza propune o majorare salariala de 140 la suta pentru Nicolas Sarkozy, astfel incat sa nu mai existe o discrepanta intre venitul sau lunar si al celorlalti sefi de state, potrivit unei note a Palatului Elysee.
Presedintele Frantei ar avea, in acest caz, un salariu lunar de 20.000 de euro, potrivit Liberation. Ar fi „de dorit” ca remuneratia presedintelui sa fie fixata „la un nivel comparabil cu cea a prim-ministrului si a omologilor straini”, se arata in raspunsul scris al directoarei de cabinet al lui Nicolas Sarkozy, Emmanuelle Mignon, la intrebarile Parlamentului pe tema bugetului administratiilor, care a fost transmis raportorului misiunii bugetare pentru Puteri publice.
Venitul anual brut al lui Sarkozy este de 101.488 euro, fata de 240.000 de euro cat are premierul Francois Fillon. In privinta alinierii salariului presedintelui la veniturile celorlalti sefi de stat, Sarkozy o da ca exemplu pe Angela Merkel, care are un salariu brut lunar de 21.262 de euro, cancelarul german fiind liderul european cel mai bine platit, potrivit unui clasament publicat de Expressen in 2006.