Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) intentioneaza sa modifice formularul fiselor fiscale prin introducerea unei coloane unde angajatorii trebuie sa completeze veniturile brute ale salariatilor, din fiecare luna a anului. Proiectul de ordin al ministrului Economiei si Finantelor pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale propune „adaptarea formularului la necesitatile de administrare”, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Informatiile privind veniturile brute lunare se adauga astfel celorlalte patru coloane din tabelul referitor la calculul impozitului pe veniturile din salarii, inclus in fisa fiscala, respectiv deduceri personale, alte deduceri, venit baza de calcul si impozit lunar calculat si retinut.
Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia de a calcula si retine impozitul aferent acestor venituri, iar informatiile referitoare la calculul impozitului se cuprind in fisele fiscale.
Fisa fiscala (formularul 210) se depune la autoritatile fiscale, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDupa vreo trei ani,
Articolul următorEUROPAREREA MEA