Aviara baga Rusia in carantina

In Rusia, medicii veterinari au depistat virusul aviar H5N1 intr-o ferma de pasari din sudul tarii.
Peste 400 de pasari au murit in ultimele zile, iar in zona fermei a fost instituita carantina.
Purtatorul de cuvant al serviciului federal-veterinar a anuntat ca unele pasari fusesera vandute inainte de depistarea virusului, dar ca e putin probabil ca vreuna dintre gainile contaminate sa fi facut parte din lotul comercializat.
Ultimele focare de gripa aviara au fost depistate in Rusia in luna februarie. Cinci ferme de pasari din apropierea Moscovei au intrat atunci in carantina.

Semnaturi, in alb, pentru motiunea de cenzura

Social-democratii au inceput sa stranga semnaturi de la propriii parlamentari pentru initierea motiunii de cenzura anuntate de conducerea partidului, chiar daca textul motiunii nu este inca finalizat. Liste de semnaturi, in alb, au circulat, inca de ieri, la sedintele grupurilor senatorilor si deputatilor social-democrati, insa absenteismul acestora a facut ca un mic numar de parlamentari PSD sa semneze luni pe liste. Aceleasi liste au circulat si ieri, la inceputul sedintei grupurilor parlamentare reunite ale PSD, pe ele fiind 54 de semnaturi ale deputatilor si putin peste 20 ale senatorilor. Conducerea centrala a PSD a reconfirmat, ieri, decizia de a initia o motiune de cenzura.