Tarom zboara cu 15% mai ieftin

Compania Tarom a decis sa reduca cu 15% tariful biletelor pentru calatoriile care incep in 1 martie si 8 martie 2007, cu conditia ca acestea sa fie emise si cumparate in Romania. Reducerile se aplica atat pentru cursele interne, cat si pentru cele externe. De asemenea, Tarom a introdus, incepand cu 1 februarie, un pachet promotional care consta in vanzarea a doua bilete la pretul unuia singur pentru destinatiile din Europa, unde compania romaneasca este transportatorul. Aceasta promotie este valabila pana la 28 februarie. Pentru biletul gratuit, pasagerul va plati, insa, taxele de aeroport.

Au fost gasiti Romeo si Julieta ?

Arheologii au scos la lumina zilei doua schelete din Neolitic prinse intr-o imbratisare tandra si ingropate langa Mantua, la doar 40 de kilometri sud de Verona, orasul in care Shakespeare a imaginat povestea de dragoste dintre Romeo si Julieta. Ingropati in urma cu circa 5.000-6.000 de ani, cei doi par sa fie un barbat si o femeie care au murit de tineri, deoarece dintii lor au fost descoperiti intacti, a declarat Elena Menotti, arheologul care a condus sapaturile. “Din cate stim, este ceva unic. Nu s-a mai auzit de inmormantari duble in Neolitic, iar acestia doi chiar sunt imbratisati”, a precizat Menotti. Mormantul a fost localizat in timpul unor lucrari de constructie pentru o fabrica la periferia orasului Mantua. Alaturi de cuplu, arheologii au descoperit unelte de silex, printre care varfuri de sageti si un cutit. Expertii vor studia obiectele si scheletele pentru a determina varsta mormantului si cati ani aveau cei doi in momentul mortii, a adaugat Menotti.

100 de spioni ai SUA si Israel – deconspirati

Iranul a identificat 100 de spioni. Acestia incercau sa furnizeze informatii militare si politice Statelor Unite si Israelului. „Aceste persoane au legaturi directe cu Statele Unite si Israelul, cu CIA si Mossad, si incercau sa obtina acces la informatii politice si militare”, a declarat Gholamhossein Mohseni Ejeie, ministrul iranian al Informatiilor. De asemenea, ministrul a precizat ca spionii operau in regiunile de frontiera ale Iranului. Ministrul iranian al Informatiilor a anuntat „arestarea unor persoane care, sub pretextul formarii profesionale, doreau sa plece in strainatate pentru a urma cursuri de spionaj”.

Copiii disparuti, prezentati la stiri

Anunturile privind copiii declarati disparuti de Politie vor fi difuzate in mod obligatoriu de posturile de televiziune in cadrul buletinelor de stiri. Aceasta este decizia de principiu pe care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a luat-o in sedinta sa de ieri. Hotararea pe care membrii CNA au luat-o vine in urma faptului ca Politia Romana a trimis Consiliului o adresa in care s-a plans ca, cu toate ca remite posturilor TV numeroase anunturi referitoare la copiii disparuti, acestea nu difuzeaza respectivele anunturi, desi acestea au o importanta uneori decisiva in gasirea copiilor disparuti. Decizia CNA urmeaza sa fie pusa in aplicare in perioada urmatoare, dupa ce reprezentantii Politiei si cei ai televiziunilor vor pune la punct detaliile tehnice ale modului in care anunturile urmeaza sa fie prezentate in mod concret.

Franta, cea mai vizitata tara

Franta a fost in 2006 tara cea mai vizitata de turisti, numarul acestora fiind, in ceea ce-i priveste pe cei straini, de peste 78 milioane, cu 2,7 la suta mai multi decat in 2005, sustin surse din Ministerul francez al Turismului. Reteta financiara obtinuta astfel a crescut cu 2,5 la suta, fata de anul anterior, statul francez incasand circa 35 miliarde de euro in 2006, a informat ministrul delegat pentru turism, Leon Bertrand. Clientela europeana a ramas majoritara – 75 la suta din numarul total de turisti straini care au vizitat in 2006 Franta au fost europeni -, cu o usoara crestere privind numarul turistilor spanioli si cu o tendinta accentuata de crestere a numarului turistilor din Europa de est, Olanda si Elvetia. A crescut sensibil si numarul turistilor chinezi care au venit anul trecut in Franta, ajungand la circa 600.000, in timp ce a scazut numarul turistilor japonezi care au ales sa viziteze aceasta tara, anul trecut. Chiar daca Franta a devenit prima destinatie turistica mondiala in 2006, totusi se situeaza pe locul trei in lume, dupa SUA si Spania, privind veniturile obtinute din turism.